Dark mode


A+ | Скинути | A-
Прокурори на захисті державних інтересів: припинено протиправне використан…
Прокурори на захисті державних інтересів: припинено протиправне використан…
Прокурори на захисті державних інтересів: припинено протиправне використання земель водного фонду на Рівненщині

????Коментують: прокурор відділу представництва інтересів держави з питань земельних відносин управління представництва інтересів держави в суді Рівненської обласної прокуратури Гарбарук Вадим, начальник управління представництва інтересів держави в суді Рівненської обласної прокуратури Сандер Людмила.

????У 2012 році Рівненська районна державна адміністрація уклала з підприємцем договір оренди земельної ділянки водного фонду для рибогосподарських потреб. При цьому, жодних об’єктів нерухомості тоді на земельній ділянці не було.

????Орендар зариблював водойму, відгодовував рибу та дозволяв за відповідну плату рибалити. Пізніше він вирішив «розвивати» інфраструктуру біля озера і самовільно збудував ресторан, 54 альтанки та облаштував на березі озера пляж, створивши таким чином базу сімейного відпочинку.

????Проте в договорі оренди земельної ділянки була встановлена охоронна зона магістрального газогону високого тиску. Чинне законодавство забороняє в таких місцях будувати виробничі чи інші будівлі, розміщувати спортивні майданчики, організовувати заходи, пов’язані з масовим скупченням людей, а також палити багаття і розміщувати відкриті або закриті джерела вогню.

????При цьому підприємець не звертався до оператора газотранспортних систем для отримання дозволів на виконання робіт в охоронній зоні газопроводу чи отримання технічних умов.

????Крім того, базу орендар розташував у прибережно-захисній смузі водного об’єкта.

????Зважаючи на ці порушення, прокуратура звернулася до суду.

????Завдяки прокуратурі вдалося припинити систематичне нараження на небезпеку відпочиваючих в охоронній зоні магістрального газопроводу та захистити інтереси держави у питанні законного користування землею.

Video is too big

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20750
Опубліковано: 26.01.24