Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Рамштайні оголосили про дев’ять пакетів для ЗСУ – Зеленський
На Рамштайні оголосили про дев’ять пакетів для ЗСУ – Зеленський
Глава держави подякував країнам, які анонсували нові пакети підтримки на нещодавній зустрічі у форматі Рамштайн.

Під час засідання контактної групи у форматі Рамштайн було оголошено про дев’ять пакетів військової допомоги для ЗСУ, зокрема і з “дефіцитними речами”. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення в суботу, 27 січня.

 

“Оборонні пакети для України. Маємо за місяць непогану динаміку. Звичайно, потребуємо більшого, щоб досягти контролю в небі й більших можливостей на землі, передусім артилерійських. Але, хоч би як було складно, маємо постачання і артилерії, і ракет, і боєприпасів для ППО”, – сказав глава держави. 

 

Зеленський наголосив, що уже сотні російських ракет і дронів було збито за цей місяць, і робота із партнерами триває.

 

“Чекаємо на відповідне рішення Сполучених Штатів – це критично важливо. Дякую кожній країні, яка анонсувала нові пакети підтримки на нещодавній зустрічі у форматі Рамштайн, а це девʼять пакетів підтримки і, зокрема, деякі дефіцитні речі для нашої оборони”, – сказав президент.

 

За словами Зеленського, на лютий готується “ще більше” домовленостей з партнерами.

Нагадаємо, 27 грудня США оголосили про надання Україні останнього у 2023 році пакета військової допомоги вартістю 250 мільйонів доларів.

 

Президент США Джо Байден у жовтні звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно досі блокується республіканцями через суперечності між партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21294
Опубліковано: 27.01.24