Dark mode


A+ | Скинути | A-
РФ обстріляла підстанцію у Дніпропетровській області: у Міненерго прокоментували ситуацію
РФ обстріляла підстанцію у Дніпропетровській області: у Міненерго прокоментували ситуацію
Російські війська обстріляли підстанцію у Дніпропетровській області. На даний час дефіциту електроенергії в енергосистемі України не спостерігається.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства енергетики.

Як зазначають в Міненерго, наразі потреби споживачів покривають власна генерація та комерційний імпорт.

"Після короткострокового аварійного ремонту в резерв виведено корпус ТЕС, всього в резерві п’ять блоків теплоелектростанцій, які буде задіяно у разі потреби. Система збалансована", - йдеться в повідомленні. 

У міністерстві наголосили, що важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00). 

"Ситуація контрольована. Графіки відключень не застосовуються", - інформують у Міненерго.

Наслідки обстрілів

Водночас у пресслужбі міністерства повідомили, що внаслідок ворожого обстрілу виникла пожежа на підстанції НЕК "Укренерго" у Дніпропетровській області.

"Знеструмлено місцеве підприємство (порушено технологічний процес)", - зазначається в повідомленні.

Також у результаті обстрілу ушкоджено мережі у Семенівській громаді на Чернігівщині, без напруги залишились понад 800 споживачів у шести населених пунктах.

Через бойові дії у Костянтинівці знеструмлено обладнання оператора системи розподілу, відключилась підстанція і побутові споживачі.

Ситуація на ЗАЕС

На цей час рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,60 метрів. Як повідомляють у Міненерго, цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Імпорт-експорт

Зазначається, що на поточну добу прогнозується імпорт електроенергії - 4743 МВт*год. Експорту не передбачається.

Ситуація з енергосистемою в Україні

Раніше голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що хронічна проблема енергосистеми та основна причина періодичного виникнення дефіциту електроенергії полягає в наслідках ворожих обстрілів минулої зими та перебуванні великої кількості потужних електростанцій в окупації.

Також напередодні в "Енергоатомі" попередили, що на підконтрольній російським окупантам Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) найближчим часом спливає дозволений виробником 6-річний термін перебування ядерного палива в усіх шести реакторах.

Заступник міністра енергетики Світлана Грінчук нещодавно наголосила, що споживачі мають сплачувати рахунки за електроенергію, бо енергетичним підприємствам потрібні гроші на відновлення енергосистеми після масованих ракетних атак.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12563
Опубліковано: 30.01.24