Як варити креветки, щоб вони вийшли ідеальними: покроковий рецепт
Ці морепродукти можна варити й смажити, їсти просто у вигляді закуски, вживати у різноманітних салатах, готувати супи й навіть коктейлі. Однак не у всіх виходить добре приготувати креветки, щоб вони не були жорсткими й мали яскравий смак.
Як варити креветки правильно – читайте в матеріалі.
Як правильно варити заморожені креветки
Інгредієнти:
пачка креветок;
сіль;
спеції до смаку.
Спосіб приготування:
Закиньте морепродукти в киплячу воду і готуйте не більше 3-4 хвилин. Розморожувати креветки не потрібно (хоча й можна).
Додайте сіль та спеції до смаку.
Витягніть їх за допомогою шумівки.
Дочекайтеся, поки рідина стече. Очистьте від панцира і подавайте. Якщо є бажання, полийте лимонним соком.
Як варити креветки свіжі: покрокова інструкція
Інгредієнти:
креветки;
сіль;
спеції до смаку.
Спосіб приготування:
Добре промийте креветки та опустіть їх в окріп. Налийте в каструлю води приблизно у 2-3 рази більше, ніж креветок.
Посоліть киплячу воду. Варіть морепродукти, залежно від розміру, від 3 до 7 хвилин. Наприклад, дрібним чорноморським креветкам вистачить 3 хвилин, а королівські або тигрові мають кипіти до 7-8 хвилин.
Готовність перевіряйте за кольором панцира — він має бути рожевим.
Читайте також
Пікантна курочка та часникові креветки: дієтичні страви з різних куточків світу
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Ці морепродукти можна варити й смажити, їсти просто у вигляді закуски, вживати у різноманітних салатах, готувати супи й навіть коктейлі. Однак не у всіх виходить добре приготувати креветки, щоб вони не були жорсткими й мали яскравий смак.
Як варити креветки правильно – читайте в матеріалі.
Як правильно варити заморожені креветки
Інгредієнти:
пачка креветок;
сіль;
спеції до смаку.
Спосіб приготування:
Закиньте морепродукти в киплячу воду і готуйте не більше 3-4 хвилин. Розморожувати креветки не потрібно (хоча й можна).
Додайте сіль та спеції до смаку.
Витягніть їх за допомогою шумівки.
Дочекайтеся, поки рідина стече. Очистьте від панцира і подавайте. Якщо є бажання, полийте лимонним соком.
Як варити креветки свіжі: покрокова інструкція
Інгредієнти:
креветки;
сіль;
спеції до смаку.
Спосіб приготування:
Добре промийте креветки та опустіть їх в окріп. Налийте в каструлю води приблизно у 2-3 рази більше, ніж креветок.
Посоліть киплячу воду. Варіть морепродукти, залежно від розміру, від 3 до 7 хвилин. Наприклад, дрібним чорноморським креветкам вистачить 3 хвилин, а королівські або тигрові мають кипіти до 7-8 хвилин.
Готовність перевіряйте за кольором панцира — він має бути рожевим.
Читайте також
Пікантна курочка та часникові креветки: дієтичні страви з різних куточків світу
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Опубліковано: 31.01.24