Dark mode


A+ | Скинути | A-
Як варити креветки, щоб вони вийшли ідеальними: покроковий рецепт
Як варити креветки, щоб вони вийшли ідеальними: покроковий рецепт
Ці морепродукти можна варити й смажити, їсти просто у вигляді закуски, вживати у різноманітних салатах, готувати супи й навіть коктейлі. Однак не у всіх виходить добре приготувати креветки, щоб вони не були жорсткими й мали яскравий смак.

Як варити креветки правильно – читайте в матеріалі.

Як правильно варити заморожені креветки

Інгредієнти:

пачка креветок;

сіль;

спеції до смаку.

Спосіб приготування:

Закиньте морепродукти в киплячу воду і готуйте не більше 3-4 хвилин. Розморожувати креветки не потрібно (хоча й можна).

Додайте сіль та спеції до смаку.

Витягніть їх за допомогою шумівки.

Дочекайтеся, поки рідина стече. Очистьте від панцира і подавайте. Якщо є бажання, полийте лимонним соком.

Як варити креветки свіжі: покрокова інструкція

Інгредієнти:

креветки;

сіль;

спеції до смаку.

Спосіб приготування: 

Добре промийте креветки та опустіть їх в окріп. Налийте в каструлю води приблизно у 2-3 рази більше, ніж креветок.

Посоліть киплячу воду. Варіть морепродукти, залежно від розміру, від 3 до 7 хвилин. Наприклад, дрібним чорноморським креветкам вистачить 3 хвилин, а королівські або тигрові мають кипіти до 7-8 хвилин.

Готовність перевіряйте за кольором панцира — він має бути рожевим.

Читайте також

Пікантна курочка та часникові креветки: дієтичні страви з різних куточків світу

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10799
Опубліковано: 31.01.24