Dark mode


A+ | Скинути | A-
Педан пояснив, чому хотів взяти на поруки Лієва, якого підозрюють у корупції
Педан пояснив, чому хотів взяти на поруки Лієва, якого підозрюють у корупції
Телеведучий Олександр Педан пояснив, чому хотів взяти на поруки Олександра Лієва, якого підозрюють у розкраданні майже 1,5 млрд грн на закупівлі боєприпасів для ЗСУ.

Чому Педан підримав Лієва у суді

На особистій сторінці в Instagram телеведучий заявив, що товаришує з Лієвим понад 10 років. За словами Педана, він знає його як “порядну людину, хорошого сім’янина й люблячого батька п’ятьох дітей”.

– Я прийшов 29 січня на засідання Вищого антикорупційного суду, щоб поручитися, що він не уникатиме правосуддя, не виїжджатиме за кордон і йтиме назустріч слідству. Ця можливість передбачена законом і є абсолютно нормальною практикою. Чи означає це, що я не вірю в ті звинувачення, які йому висунуті? Звісно ж, ні, тому що це справа правосуддя, і я не можу давати фахових оцінок, – заявив Педан.

Телеведучий додав, що ми живемо в демократичній країні, тож якщо людина дійсно скоїла злочина – вона має нести справедливе покарання.

– Зрештою, суд відхилив клопотання прокурора і не обрав запобіжного заходу для Олександра Лієва, як і не підтримав прохання про поруки. Що буде далі? Це залежить від правоохоронних органів і судової системи України. Як громадянин я вірю, що винні будуть покарані, – підсумував Педан.

Переглянути цей допис в Instagram

Зазначимо, що 29 січня Педан підтримав у суді Олександра Лієва, який був керівником Департаменту військово-технічної політики при Міноборони.

Наразі Лієва підозрюють у розкраданні майже 1,5 млрд грн на закупівлі боєприпасів для ЗСУ. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Педан захотів взяти ексчиновника на поруки, за що українці розкритикували шоумена.

Читайте також

Навіть якщо вибачаться, то не припинять смердіти: Єфросиніна про блогерів з Ісландія TV

Фото: Олександр Педан

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13851
Опубліковано: 31.01.24