Dark mode


A+ | Скинути | A-
Дронів для ЗСУ буде більше: Умєров анонсував контракти на сотні тисяч БПЛА
Дронів для ЗСУ буде більше: Умєров анонсував контракти на сотні тисяч БПЛА
Цього року у планах Агенції оборонних закупівель Міністерства оборони України контракти на сотні тисяч безпілотників.

Про це 1 лютого на своїй сторінці Facebook повідомив глава Міноборони України Рустем Умєров.

Він повідомив, що разом із міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та командами Міноборони та Мінцифри провів зустріч із понад 120 виробниками БПЛА.

Умєров запевнив, що відомства “роблять усе, аби технологічні інновації якнайшвидше потрапляли на фронт” і рятували життя українських воїнів, а також нищили ворога.

– Держава є і буде партнером кожного, хто робить наше військо сильнішим. Дронів буде більше. Цього року в планах Агенції оборонних закупівель МО контракти на сотні тисяч БПЛА. Це, зокрема, довгострокові контракти, щоб виробники могли планувати масштабування виробництв, – повідомив він.

Водночас у Міноборони повідомили, що на зустрічі усі розробники дронів мали змогу напряму поспілкуватися з усіма керівниками галузі – Міністерством оборони, Міністерством цифрової трансформації, Держспецзв’язку, Агенцією оборонних закупівель, Центральним управління безпілотних систем ГШ ЗСУ.

Під час зустрічі було зазначено, що протягом 2023 року суттєво масштабовано українське виробництво БПЛА:

67 моделей українських БпЛА отримали кодифікацію,

58 отримали держконтракт.

– Загалом на ринку працює понад 200 українських компаній, які займаються БПЛА або сервісами та продуктами у сфері дронів, – повідомили в Міноборони.

В оборонному відомстві повторили інформацію Умєрова про плани “в рази збільшити кількість дронів” на фронті на 2024 рік.

– Не хочу говорити точну цифру, але йдеться про сотні тисяч різних типів, під виконання різноманітних завдань. Це без FPV — розвідка, корегування вогню, ситуаційна обізнаність в режимі реального часу. Ворог добре знає, що таке українські дрони. Сам факт того, що наш коптер висить в повітрі є фактом стримування, який змушує ворога тричі подумати, перш ніж висуватися на наші позиції, – сказав міністр оборони.

Нагадаємо, напередодні віцепрем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомляв, що лише за минулий тиждень підрозділи, що отримують безпілотники в рамках програми Армія дронів, уразили 26 російських танків.

Читайте також

Федоров закликав українців збирати FPV-дрони вдома і розповів, як

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18954
Опубліковано: 01.02.24