Dark mode


A+ | Скинути | A-
Канада може передати Україні частину ракет CRV7, які мала утилізувати: що відомо
Канада може передати Україні частину ракет CRV7, які мала утилізувати: що відомо
У Канаді федеральні консерватори вимагають від ліберального уряду передати Україні десятки тисяч надлишкових ракет CRV7 класу повітря-земля, які планують утилізувати. Про це повідомляє телеканал CBS.

З відповідною пропозицією виступив лідер опозиції П’єр Полієв під час дебатів у Палаті громад щодо законопроєкту про оновлення канадсько-української угоди про вільну торгівлю.

Пуатьє сказав, що він розуміє, чому Україна попросила Канаду передати CRV7 замість того, щоб їх знищувати.

— Настав час менше говорити і більше діяти. Замість того, щоб змушувати канадців платити мільйони доларів за виведення цієї зброї з експлуатації, зброя має бути передана Україні, яка зможе використовувати її для захисту суверенітету, – сказав Полієв у заяві для ЗМІ.

У п’ятницю Міністерство національної оборони Канади визнало, що ракети все ще знаходяться у них на балансі, і вони розглядаються як частина можливого майбутнього пакету військової допомоги.

Однак за словами представника оборонного відомства, проблема полягає в тому, що, не всі ці ракети мають боєголовки.

Читайте також

Канада надає катери Zodiac Hurricane Technologies у новому пакеті для України

Речник міністра оборони Білла Блера підтвердив, що уряд розглядає можливість передачі ракет.

Прихильники кампанії з передачі Україні ракет повідомили, що близько 8 тис. ракет CRV7 все ще мають боєголовки в хорошому стані і можуть бути передані негайно. Інші ж ракети, за їхніми словами, можна розібрати на запчастини.

Що відомо про ракети CRV7

CRV7 (Canadian Rocket Vehicle 7) — це канадська авіаційна некерована ракета калібру 70 мм зі складним оперенням, призначена для ударів по наземних цілях.

У Канаді ракети CRV7 називають озброєнням холодної війни. Вони були виготовлені у 1980-х роках, а зняті з виробництва на початку 2000-х років.

Канадські збройні сили мають на озброєнні 83 303 ракети CRV7, які були розроблені у 1980-х роках і зняті з озброєння на початку 2000-х років.

Три роки тому федеральний уряд підписав угоду на утилізацію цих ракет протягом кількох років.

Читайте також

Британський вертоліт Sea King: призначення та характеристики

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 28968
Опубліковано: 03.02.24