Dark mode


A+ | Скинути | A-
Дипломатам з РФ хочуть закрити Шенген: Politico про деталі 13-го пакету санкцій ЄС
Дипломатам з РФ хочуть закрити Шенген: Politico про деталі 13-го пакету санкцій ЄС
У виданні Politico дізналися, що до 13-го пакету санкцій ЄС проти РФ можуть включити заборону на пересування російських дипломатів Шенгенською зоною.

За словами одного з євродипломатів, ідея полягає в тому, щоб обмежити поїздки дипломатів з РФ європейською країною, де вони акредитовані, а не всією Шенгенською зоною.

На цій пропозиції давно наполягала Чехія. Зокрема минулого року уряд країни пропонував видавати російським дипломатам спеціальні візи та посвідки на проживання, які обмежують свободу пересування.

Водночас реалізувати це практично буде непросто, оскільки більшість поїздок всередині Шенгенської зони часто не контролюється.

Що ще можуть включити до нового пакету санкцій ЄС

Днями Радіо Свобода з посиланням на джерела повідомило, що Європейська служба із зовнішніх справ пропонуватиме лише індивідуальні санкції у 13-му пакеті обмежень, оскільки обмаль часу.

За словами європосадовця, Єврокомісія має 245 пропозицій для санкцій проти нових осіб, серед них – 160 компаній і людей, причетних до виробництва дронів, боєприпасів та інших товарів військового призначення.

Зокрема, 18 пропозицій стосувалися постачання озброєння до КНДР, 10 -компаній і фізичних осіб з Білорусі. Серед відомих імен – адмірал Чорноморського флоту РФ та губернатор Тульської області.

Читайте також

Працюємо із партнерами над новими санкціями та конфіскацією активів РФ – Зеленський

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11686
Опубліковано: 06.02.24