Dark mode


A+ | Скинути | A-
Як штучний інтелект допомагає Україні воювати: від систем розпізнавання облич до аналітики
Як штучний інтелект допомагає Україні воювати: від систем розпізнавання облич до аналітики
Великі технологічні компанії допомагають Україні захищатися в умовах війни з Росією. Microsoft, Amazon, Google і Starlink витрачають сотні мільйонів, допомагаючи нам давати відсіч РФ та існувати як держава.

Як Україна захищається за допомогою ШІ

Про передові військові технології ШІ детально описало видання Time. Журналісти детально розповіли, які компанії не тільки тестують свої системи в умовах війни, а й допомагають Україні.

Наприклад, компанія Clearview AI від початку повномасштабного вторгнення допомагає своїми системами розпізнавати обличчя росіян в Україні, які можуть бути причетні до порушення законів. Сервіс допоміг ідентифікувати вже понад 230 тис. таких росіян.

Ще один чудовий приклад використання ШІ – компанія Palantir Technologies, яка допомагає українським банкам, хеджфондам і спецслужбам. Тут штучний інтелект збирає дані й аналізує.

Утім, і в нас є фахівці, які знаються на роботі з ШІ. Причому їх можна зустріти не тільки в штабах.

– У ЗСУ вже в кожному батальйоні є інженер-програміст. Не тільки в кабінетах, а й на полі бою – проводять експерименти в галузі військового ШІ. Це найсильніша зміна в характері війни, що будь-коли зафіксована в історії, – заявив колишній голова голів Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.

Штучний інтелект використовується не тільки для війни. Нещодавно розробники “навчили” ШІ переконливо імітувати почерк людини. Новинка здатна імітувати рукописні тексти англійською та французькою мовами.

Читайте також

Три категорії професій: які робочі місця не зможе замінити штучний інтелект

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17682
Опубліковано: 09.02.24