Dark mode


A+ | Скинути | A-
Дрони та інновації в армії: за що відповідатимуть нові заступники начальника ГШ ЗСУ та головкома
Дрони та інновації в армії: за що відповідатимуть нові заступники начальника ГШ ЗСУ та головкома
Нові заступники начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича мають бойовий досвід у армії, а заступники головкома Олександра Сирського відповідатимуть за інновації та дрони у війську.

Про це на своєму Youtube-каналі розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Він прокоментував кадрові ротації в Генеральному штабі ЗСУ та головкома Сирського.

Заступники головнокомандувача

Мусієнко відзначив, що дві людини, які будуть заступниками нового головкома ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, це Вадим Сухаревський, що відповідатиме за безпілотні системи, а також Андрій Лебеденко, який відповідатиме за інновації та технологічні компоненти армії.

– Треба звернути увагу, що вони двоє будуть займатись безпілотними системами та інноваціями та технологічними рішеннями. Це надзвичайно важливий момент, що відбувається перехід до того, що я говорив, тобто до технологічності в армії. Тобто виключати всюди фактор участі людини всюди, де це можливо, – каже експерт.

Олександр Мусієнко додає, що сьогодні у війську потрібні штатні одиниці роботизованих систем, зокрема наземні та повітряні дрони, системи спостереження тощо.

– Вже зараз потрібна розробка фактичних алгоритмів, як це впливатиме. Тобто як ми можемо замінити відділення, взвод, роту та солдатів на якійсь ділянці, де це потрібно, а також де це краще зробити. Це не означає, що роль людини виключається зовсім, це зробити неможливо наразі. Але це дає можливість розробляти такі алгоритми, – пояснює він.

Заступники начальника Генштабу

Військовий експерт окремо відзначив заступників начальника Генштабу ЗСУ. Йдеться про бригадних генералів Володимира Горбатюка, Михайло Драпатого та Олексія Шевченка.

Володимир Горбатюк працював в ОК Захід та був виконувачем обов’язків Оперативного командування Захід, раніше служив і брав участь в миротворчій операції в Косово. Горбатюк у Генштабі відповідатиме за зв’язок із штабами, оперативну роботу та планування.

Своєю чергою Драпатий служив в 58-їй ОМБр та 72-їй ОМБр, і в Генштабі ЗСУ відповідатиме за підготовку особового складу.

Олексій Шевченко буде відповідати за логістику, каже Мусієнко.

Військовий експерт Мусієнко додає, що такий склад оновленого командування армії є поєднанням досвіду, ініціативності та більш молодих облич.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський представив оновлений склад військового керівництва Збройних сил України, зокрема представивши заступників Генштабу ЗСУ та головнокомандувача українським військом.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14048
Опубліковано: 11.02.24