Dark mode


A+ | Скинути | A-
Польські фермери блокуватимуть ще два пункти пропуску з Україною
Польські фермери блокуватимуть ще два пункти пропуску з Україною
Польські аграрії оголосили, що від 12 лютого блокуватимуть напрямки пунктів пропуску Устилуг і Угринів.

Польські фермери станом на ранок 11 лютого блокують два пункти пропуску – Ягодин – Дорогуськ та Рава-Руська – Гребенне. 12 лютого їхня кількість може збільшитися. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

 

“Заблокованими залишаються напрямки пунктів пропуску Ягодин і Рава-Руська”, – сказав він.

 

Через дії протестувальників на всьому кордоні утворилися великі черги з вантажівок: напроти Ягодина – 700, навпроти Рави-Руської – 400, навпроти Краківця – 1000. Цей пункт пропуску не блокується, просто стало більше автомобілів, які намагаються перетнути кордон в обхід блокади.

 

Демченко уточнив, що блокада пунктів пропуску не означає повне перекриття руху – легкові автомобілі й автобуси через кордон пропускають. Перетин кордону ускладнений тільки для вантажівок. 

 

З понеділка, 12 лютого, польські фермери збираються блокувати ще два пункти пропуску: Устилуг – Зосин і Угринів – Долгобичув. Також у будь-який момент може відновитися блокада пункту пропуску Шегині – Медика.

 

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери розпочали новий загальнонаціональний страйк. Він триватиме до 10 березня. Угорські фермери 9 лютого влаштували протест на кордоні з Україною, виступаючи проти рішення Єврокомісії про продовження безмитного ввезення української продукції ще на рік.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18260
Опубліковано: 11.02.24