Dark mode


A+ | Скинути | A-
Майже всі дрони збили мобільні вогневі групи: Ігнат розповів подробиці нічної атаки
Майже всі дрони збили мобільні вогневі групи: Ігнат розповів подробиці нічної атаки
Під час нічної атаки дронів-камікадзе Shahed-136/131 майже всі ворожі цілі збили мобільні вогневі групи, що є дуже хорошим показником.

Про це в ефірі Єдиних новин повідомив речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Зазвичай противник атакує Україну 20-25 безпілотниками вночі чи вдень. Сьогодні росіяни запустили 45 дронів – це серйозна атака, наголосив Юрій Ігнат.

Шахеди запускали хвилями з двох напрямків. Рухалися безпілотники тими маршрутами, які розвідували напередодні.

За словами Юрія Ігната, з тих п’яти безпілотників, які не є в статистиці збитих, кілька не долетіло до своїх цілей внаслідок певних обставин. Речник зауважив, що це дуже гарний результат бойової роботи.

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук відзначає хорошу роботу усіх підрозділів Сил оборони. До збиття дронів-камікадзе залучаються усі роди військ: і Повітряні сили, і мобільні вогневі групи, і Державна прикордонна служба, і підрозділи Національної поліції.

– Дуже не проста ціль – Шахед. Але завдяки спільним зусиллям маємо хороший результат. На жаль, таких показників не можна досягти, коли йде атака дронів у прифронтових зонах, адже часу на збиття замало. Крім того, мобільні вогневі групи мають обмежений радіус дії для збивання, – наголосив Юрій Ігнат.

У Держприкордонслужбі повідомили, що сьогодні вночі мобільним вогневим групам прикордонників Одеського прикордонного загону вдалося “зняти” з неба два ворожих БпЛА. Ще один Шахед збили військовослужбовці Херсонського загону.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11979
Опубліковано: 11.02.24