Dark mode


A+ | Скинути | A-
В ГУР заявили про небезпеку Telegram: що чекає на застосунок
В ГУР заявили про небезпеку Telegram: що чекає на застосунок
Українська розвідка має багато питань до застосунку Telegram і збирається найближчим часом знайти на них відповіді. За словами представника ГУР Міноборони України Андрія Юсова, платформа містить у собі низку “реальних загроз” для українського суспільства.

– Мова йде не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, питання до самої платформи, – уточнив Юсова.

Представник ГУР додав, що застосунок, перш за все, загрожує інформаційній безпеці нашої країни.

Що чекає на Telegram в Україні

Андрій Юсов зазначив, що простого розв’язання проблеми немає. Наша держава зараз налагоджує комунікацію з адміністраціями усіх платформ. Всі вони мусять функціонувати відповідно до українських законів та світових стандартів. Телеграм іде на контакт найважче, зауважив представник розвідки.

– Це постійна робота, багаторівнева: як на території самої платформи шляхом створення контенту, який би руйнував міфи, роз’яснював і покривав цільову аудиторію, так і робота з погляду унормування діяльності цих майданчиків. Усі ці заходи вживаються, але роботи ще справді багато, – резюмував Юсов.

Раніше в Генштабу ЗСУ радили українцям відмовитися від використання Telegram. На думку кіберексперта Єгора Аушева, цей застосунок являє собою “фактично легалізований даркнет”, тобто анонімну і нерегульовану частину Інтернету. Зокрема він не радив користуватися Telegram військовим та їхнім рідним.

Читайте також

Зламали Telegram: що робити і чи можна повернути обліковий запис

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14094
Опубліковано: 14.02.24