Dark mode


A+ | Скинути | A-
Google навчить ШІ за допомогою Reddit: вперше в історії
Google навчить ШІ за допомогою Reddit: вперше в історії
Компанія Google планує навчити свій штучний інтелект за допомогою соцмережі Reddit. Система аналізуватиме, про що і як розмовляють користувачі сервісу.

Google навчить ШІ за допомогою Reddit: подробиці

Так, для навчання свого сервісу, Google уклала контракт із сервісом Reddit. Це американський сайт, де люди публікують різний контент і обговорюють його.

Ця угода обійдеться Google в $60 млн щорічно. ШІ аналізуватиме манеру спілкування і контент, а також реакцію користувачів на ті чи інші слова.

Відомо, що це перша подібна угода, коли контент у соцмережі ліцензується для навчання штучного інтелекту.

Щоправда, про який саме проєкт від Google йдеться – не повідомляється. У Google вже є чат-бот зі ШІ під назвою Gemini, який на момент релізу в липні 2023 року був відомий як Bard. З ним можна поговорити, поставити запитання, або навіть попросити скласти вірш. Не виключено, що саме його і покращує Google для подальшого впровадження у свої продукти.

І поки в усьому світі розвивають технології штучного інтелекту, в Україні розробили рекомендації щодо дотримання прав людини у сфері ШІ. Приміром, першочерговим завданням є збереження безпеки людини та її особистих даних.

Читайте також

Як штучний інтелект допомагає Україні воювати: від систем розпізнавання облич до аналітики

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15446
Опубліковано: 22.02.24