Dark mode


A+ | Скинути | A-
Мінус ПДВ: які категорії авто подешевшають з 1 березня 2024 року
Мінус ПДВ: які категорії авто подешевшають з 1 березня 2024 року
З 1 березня 2024 року набере чинності закон №10321-1, що звільнить від ПДВ низку категорій автомобілів. Ця пільга діятиме для машин, що пройдуть розмитнення до 1 січня 2026 року.

Які категорії авто підпадають під пільги

Перш за все, закон стосується комерційних та вантажних електромобілів. Документ уточнив їхній код у класифікаторі товарів зовнішньоекономічної діяльності. Тож тепер 20% ПДВ скасовується не лише для легкових, а й для цих видів електрокарів.

Крім того, дія закону поширюється на вантажівки на газовому паливі. Раніше їх не виходило просунути на ринку.

Через здешевшання експерти вбачають гарні перспективи для легких комерційних електрокарів. Адже інфраструктура для їхнього обслуговування розвивається. До того ж цим авто дозволений рух смугами для громадського транспорту.

Які перспективи матиме ринок

За час дії закону, який вже називають експериментальним через його тимчасовий статус, гравці зможуть оцінити плюси та мінуси документа. Зокрема чекають на відгуки від автодилерів та імпортерів, що зможуть знизити ціни на низку позицій. Питання лишається тільки за попитом.

Нагадаємо, нещодавно міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявляв про плани активувати послугу розмитнення авто в Дії вже найближчим часом. Для цього Верховна Рада має ухвалити відповідний законопроєкт.

Читайте також

Розмитнення електромобілів: основні правила, ціна та що зміниться у 2024-му

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 27154
Опубліковано: 27.02.24