Dark mode


A+ | Скинути | A-
Apple припинила створення власного електромобіля
Apple припинила створення власного електромобіля
Американська компанія Apple поклала край своєму десятирічному прагненню створити власний електромобіль, яке колись розглядалося як потенціал для перетворення автомобільної промисловості.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Ця трансформація, яка вже багато років відбувається без участі Apple, постійно збільшувала рівень складності, з якою стикалася компанія, витрачаючи мільярди на спроби наздогнати або перевершити можливості, що стали доступними під час революції, очолюваної Tesla.

Секретну групу, відому як Project Titan, поінформували про те, що Apple згортає свої зусилля зі створення автомобіля, доки компанія нарощує інвестиції в сферу генеративного штучного інтелекту, повідомила людина, знайома із ситуацією.

Частина співробітників групи перейде в групу штучного інтелекту Apple, тоді як інші співробітники, що працюють над апаратним забезпеченням автомобіля, найімовірніше, будуть звільнені. 

Apple витратила мільярди доларів на дослідження і розробки в рамках проекту зі створення автомобіля.

За словами людей, які працювали над проектом, автомобільна група в Apple впродовж кількох років зазнавала реструктуризації та зміни стратегій, коли Apple намагалася знайти подальший шлях розвитку. Деякі керівники пропонували глибоке партнерство з автовиробниками або навіть пряму купівлю автовиробника, але нічого з цього не вийшло, кажуть люди.

Із середини 2010-х років привид того, що Apple представить свій автомобіль, не давав спокою керівникам автомобільних компаній. Автомобілі ставали комп'ютерами на колесах, з оновлюваними функціями і великими сенсорними екранами, перетворюючись на пристрій, який, здавалося, мав би зіграти на користь Apple.

 

Інші новини компанії Apple

Apple планує впровадити новаторську технологію у свій майбутній iPhone 16. Очікується, що новий смартфон буде оснащений графеновою системою охолодження, яка вирішуватиме проблеми, пов'язані з перегрівом.

Також нещодавно стало відомо, що в наступних поколіннях iPhone і Mac з'явиться "антишпигунський" дисплей.

Крім цього американська компанія Apple остаточно відмовилася від планів повернення сенсора Touch ID у своїх смартфонах iPhone.

Також Apple працює над програмними функціями генеративного штучного інтелекту, які з'являться у користувачів пізніше цього року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10914
Опубліковано: 28.02.24