Dark mode


A+ | Скинути | A-
Екснардепа Мураєва судитимуть за державну зраду
Екснардепа Мураєва судитимуть за державну зраду
Євген Мураєв сприяв Росії у дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні повномасштабного вторгнення, зазначили в СБУ.

Колишньому народному депутату і керівнику забороненої партії Наші Євгену Мураєву загрожує до 15 років тюрми за причетність до підривної діяльності на користь Росії. Про це у вівторок, 5 березня, повідомила СБУ, слідчі якої завершили досудове розслідування справи Мураєва і скерували обвинувальний акт до суду.

Спецслужба встановила, що Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал Наш для масового поширення кремлівської пропаганди в Україні, для подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі.

“Таким чином він сприяв агресору у численних спробах дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні повномасштабного вторгнення РФ”, – йдеться у повідомленні.

У СБУ нагадали, що на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО. А пізніше експертизи підтвердили факти антиукраїнської діяльності екснардепа.

Мураєву оголосили підозру за статтями про державну зраду і порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками (ч.1 ст.111, ч.1 ст.161 КК України). Йому загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що восени 2022 року співробітники СБУ провели обшуки за місцями проживання та в офісах Мураєва у Києві. Тоді було виявлено готівку в російських рублях, зброю, а також комп’ютерну техніку і мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12606
Опубліковано: 05.03.24