Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ілон Маск позбувся статусу найбагатшої людини у світі: хто зараз лідирує
Ілон Маск позбувся статусу найбагатшої людини у світі: хто зараз лідирує
Глава Tesla Ілон Маск більше не найбагатша людина у світі. Мільярдера випередив його головний конкурент – підприємець Джефф Безос.

Ілон Маск позбувся статусу найбагатшої людини у світі

Так, про зміни в рейтингу стало відомо завдяки Bloomberg, де в онлайн-режимі аналізують капітали найбагатших людей. За даними на 5 березня, перше місце посідає глава Amazon Джефф Безос із капіталом у $200 млрд, тоді як на другому місці розташувався Маск зі своїми $198 млрд.

Фото: Bloomberg

Актуальні дані показують, що зміщення Ілона пов’язане з втратою $17,6 млрд. З огляду на те, що левова частка капіталу Маска перебуває у вигляді акцій Tesla, вартість цінних паперів компанії помітно знизилася – аж на 7%.

Загалом за останні 12 місяців Ілон втратив $31 млрд, тоді як Джефф заробив $23 млрд.

Титул найбагатшої людини у світі постійно переходить із рук у руки через нестабільність ринку. Наприклад, до травня 2023 року лідером за капіталом був генеральний директор LVMH Бернара Арно, який володіє Louis Vuitton, Dior і Celine.

Маск міг би помітно вирватися вперед від своїх конкурентів на початку 2024 року, але суддя суду штату Делавер скасувала виплату Маску $56 млрд як премії за успіхи Tesla.

Останнім часом мільярдера відвідують дивні думки. Наприклад, днями Маск засумнівався в необхідності НАТО. На це йому відповів президент Латвії – він заявив, що організація потрібна для протистояння РФ та іншим ворогам вільного світу.

Читайте також

Керує комп’ютером силою думки: Маск похвалився успіхами першої людини з імплантом у мозку

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13216
Опубліковано: 05.03.24