Dark mode


A+ | Скинути | A-
Удар по Епіцентру та стягування війск РФ під Авдіївку: головні події ночі 7 березня
Удар по Епіцентру та стягування війск РФ під Авдіївку: головні події ночі 7 березня
Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

РФ вдарила по Нікополю

6 березня армія РФ з артилерії вдарила по Епіцентру в Нікополі на Дніпропетровщині. Вогонь охопив 4 тис. кв. м.

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що пожежу в торговельному центрі Нікополя загасили через п’ять годин, залучивши 70 рятувальників. В Епіцентрі на момент атаки не було людей, тому обійшлося без жертв.

Це був один з найбільших торгових об’єктів міста площею понад 5,1 тис. кв. м, який забезпечував товарами першої потреби всі прилеглі населені пункти. З початку війни він не припинив функціонування. Це вже шостий знищений ТЦ.

РФ підтягує резерви під Авдіївкою

Після штурму Авдіївки Донецької області російські війська зосередили основні зусилля на Новопавлівському напрямку. Окупанти намагаються підтягнути туди резерви.

– Зокрема, в районі села Новомихайлівка. Там противник б’ється лобом об східну околицю, має на меті просування вперед, докладає великих зусиль, справді підтягує туди резерви. Для нього – це на Донеччині основний напрямок атаки після Авдіївки, – стверджу речник ОСУВ Таврія.

Союзники знайшли гроші на 800 тис. снарядів для України

Західні партнери України виділили кошти, необхідні для транспортування та передачі 800 тис. боєприпасів ЗСУ, закуплені за ініціативою Чехії. Для цього партнерам Києва необхідно було $1,5 млрд.

Згідно з прогнозами, тепер боєприпаси надійдуть не пізніше, ніж протягом найближчих кількох тижнів.

У лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що партнери Києва спромоглися закупити 800 тис. снарядів за межами країн Євросоюзу.

Чеська компанія готова фінансувати виробництво зброї в Україні

Один із найбільших виробників зброї в Європі, чеська компанія Czechoslovak Group (CSG) готова вкласти гроші в створення спільних підприємств в Україні.

Власник та виконавчий директор холдингу Міхал Стрнад заявив про “сотні мільйонів євро”, які будуть спрямовані на ці цілі. Наразі менеджери CSG ведуть переговори з Укроборонпромом.

Одна з ключових причин – повномасштабна війна Росії, яка викликала необхідність збільшити виробництво боєприпасів філіями у Словаччині, Іспанії та Сербії – удесятеро.

Естонія не відправить війська в Україну – Каллас

Глава естонського уряду Кая Каллас заявила, що Естонія не відправлятиме сухопутні війська в Україну.

— Жодної мови про відправлення сухопутних військ не було. Я можу вас так само запевнити, що наші солдати не поїдуть туди воювати. Я можу вас запевнити в цьому, як і інші керівники держав-партнерів, – наголосила Каллас.

Вона додала, що європейські лідери не хочуть вступати у війну проти РФ, боячись наслідків, а Україна просить від союзників не солдатів, а зброю.

Стала відома можлива причина пошкодження кабелів у Червоному морі

У Червоному морі найімовірнішою причиною пошкодження трьох телекомунікаційних кабелів може бути викинутий якір вантажного судна Rubymar, яке атакували хусити.

За даними видання Bloomberg з посиланням на торговельне підприємство, яке працює в регіоні, Rubymar кинув якір під час обстрілу хуситів у Червоному морі.

Генеральний менеджер Міжнародного комітету із захисту кабелів Раян Вопсхалл заявив, що внаслідок цього виникло пошкодження.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9395
Опубліковано: 07.03.24