Dark mode


A+ | Скинути | A-
Підсумки 6.03: Гроссі в РФ і обстріл ОдесиСюжет
Підсумки 6.03: Гроссі в РФ і обстріл ОдесиСюжет
РФ намагалась атакувати кортеж Зеленського, Гроссі провів зустріч з Путіним у Сочі. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ГУР уточнило втрати росіян на кораблі Сергій Котов

Сили оборони за минулу добу ліквідували ще 1250 російських загарбників. Загальні втрати армії РФ в особовому складі з початку широкомасштабного вторгення в Україну збільшилися до близько 420 270 солдатів. 

Крім того, Головне управління розвідки Міністерства оборони України уточнило втрати росіян на кораблі Сергій Котов. Внаслідок знищення російського патрульного корабля Сергій Котов було вбито і поранено десятки членів його екіпажу. Безповоротні втрати серед особового складу ворожого судна, як і раніше оцінюються у сім моряків.

РФ намагалась атакувати кортеж Зеленського

Російські агресори намагалися завдати ракетного удару по кортежу президента України Володимира Зеленського в Одесі. У той момент місто відвідував з візитом прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Іноземні журналісти переконані, що ціллю російських військових був кортеж саме українського президента. За їхніми даними, вибух стався об 11:43 поблизу кортежу Зеленського,  який знаходився за 150 метрів від грецької делегації.

Президент України також підтвердив ракетний удар по Одесі в той момент, коли він зустрічався з головою уряду Греції. Він додав, що росіяни або з глузду з’їхали, або вони не контролюють, що коїть їхня терористична армія.

Внаслідок удару по Одесі загинули п’ятеро людей.

У Нікополі росіяни вдарили по торговому центру

Війська РФ 6 березня завдали удару по торговому центру Нікополя Дніпропетровської області. Внаслідок удару росіян по торговельному центру вогонь охопив 4 тис кв м. Обійшлося без жертв.

Вікторія Нуланд іде на пенсію

Вікторія Нуланд – третій за рангом американський дипломат, покине свою посаду до кінця місяця. Професійний дипломат, Нуланд обіймала посаду помічника держсекретаря у справах Європи в адміністрації Обами, пішла у відставку після обрання Дональда Трампа президентом у 2020 році і повернулася як заступник держсекретаря з політичних питань в адміністрації Байдена.

Нуланд завжди підтримувала Україну у протистоянні з Росією.

“Хоча Україна будує мирну, демократичну та незалежну державу на 93% своєї території, Крим та частини східної України страждають у царстві терору”, – говорила вона ще в 2015 році.

Представниця МЗС Росії Марія Захарова назвала причиною відставки Нуланда “провал антиросійського курсу адміністрації Байдена”. “Русофобія, запропонована Вікторією Нуланд як основна зовнішньополітична концепція США, каменем тягне демократів на дно”, – написала Захарова.

Міжнародні резерви України “схудли” на майже 4%

Міжнародні резерви України в лютому скоротилися на 3,8%, або на $1,47 млрд – до $37,052 млрд. Такі дані оприлюднив Національний банк України в середу, 6 березня.

“Така динаміка зумовлена валютними інтервенціями НБУ для збереження курсової стійкості та борговими виплатами країни в іноземній валюті, які частково були компенсовані надходженнями від міжнародних партнерів”, – йдеться в повідомленні.

Серед інших чинників, що визначають обсяг резервів, НБУ назвав операції на валютному ринку: у лютому чистий продаж валюти регулятором становив $1,51 млрд, що в 1,4 раза менше, ніж у січні.

Гроссі провів зустріч з Путіним у Сочі

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі провів в Сочі зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це він повідомив у середу, 6 березня. Обговорювались питання окупованої Запорізької атомної станціїта шляхи забезпечення її безпеки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12836
Опубліковано: 07.03.24