Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ірландія з наступного тижня помітно зменшить виплати українським біженцям
Ірландія з наступного тижня помітно зменшить виплати українським біженцям
Ірландія скоротить виплати для українських біженців, які займають державне житло, вже наступного тижня, повідомляє “Extra.ie”.

Заяву про це зробила міністр соціального захисту Ірландії Гізер Гамфріс. Вона нагадала, що Ірландія надавала біженцям України житло коштом держави та допомогу в розмірі 220 євро щотижня, як людям, які перебувають у пошуках роботи.

Українці, які отримують солідні виплати від влади Ірландії, жили собі на втіху в комфортабельному житлі абсолютно безкоштовно. Роботу вони шукати не прагнули. Через 2 роки влада Ірландії зрозуміла, що ледарів потрібно мотивувати влаштовуватися на роботу, тому з наступного тижня допомогу біженцям, які живуть у державному житлі, буде скорочено до 38,80 євро на тиждень.

“Ми не можемо вічно мати ситуацію, коли люди, які приїхали в Ірландію з України, отримують житло від держави, а також повне соціальне забезпечення”, – заявив прем’єр-міністр Лео Варадкар.

Звістка про швидке зниження виплат знизила потік біженців до Ірландії. У 2023 році в країну щотижня прибувало по 700 біженців з України. У лютому 2024 року кількість любителів великих допомог зменшилася до 160 осіб на тиждень. Після скорочення виплат потік мігрантів ще більше скоротиться.

Влада Ірландії вирішила, що настав час навести в країні порядок. Українці, які бажають працювати і самі себе утримувати, залишаться в Ірландії, а нероби, які шукають можливість пожити чужим коштом і постійно жебракують, намагаючись натиснути на жалість, нехай вирушають до України, де потрібні бійці для ЗСУ і робітники на заводах.

Сообщение Ірландія з наступного тижня помітно зменшить виплати українським біженцям появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10617
Опубліковано: 08.03.24