Dark mode


A+ | Скинути | A-
Шість коліс і прозорий корпус: унікальний болід Формули-1 виставили на аукціон
Шість коліс і прозорий корпус: унікальний болід Формули-1 виставили на аукціон
Найунікальніший болід Формули-1 Tyrrell P34 виставили на аукціон. Гоночний транспорт має шість коліс і прозорі панелі, і зараз транспорт у відмінному стані.

На аукціон виставили шестиколісний болід Tyrrell P34: подробиці

Так, автомобіль виставив на продаж аукціонний дім Sotheby’s. Цей транспорт – гоночний болід Формули-1, і він брав участь у змаганнях 1976 і 1977 років. Враховуючи нетривалий термін експлуатації, автомобіль має дуже хороший стан.

Переглянути цей допис в Instagram

Під “капотом” у Tyrrell P34 знаходиться 3-літровий двигун V8 Ford-Cosworth DFV, а за дизайн відповідав технічний директор Tyrrell Дерек Гарднер. Саме він придумав додати одразу два колеса меншого розміру, щоб компенсувати зменшену пляму контакту.

Гарнер також вважав, що маленькі колеса спереду краще гальмуватимуть, ніж два великі. Хороше гальмування підтверджував і водій боліда Джоді Шектер, але якщо гальмувати під час повороту, то колеса починали буксувати.

Крім коліс, унікальність транспорту також і в кузові – для складання використовувалися прозорі панелі, і водій може бачити свої шини. Очікувалося, що таким чином водій зможе бачити стан зносу шин і оцінювати зчеплення під час поворотів.

На аукціоні автомобіль планують продати в травні за ціною в $490-700 тис.

Утім, автомобіль – це не тільки про швидкість, а й про безпеку. Особливо, коли це стосується звичайного транспорту. Нещодавно стало відомо, що Tesla Model Y визнали одним із найбезпечніших авто у світі. Йдеться про модель 2024 року – схоже, у Tesla серйозно попрацювали над поліпшенням характеристик.

Читайте також

Електрокари в топі: найпопулярніші авто з Китаю в Україні у 2023

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 22649
Опубліковано: 11.03.24