Dark mode


A+ | Скинути | A-
Мобілізація в Україні: чоловіків із II-III групами інвалідності після переогляду можуть призвати
Мобілізація в Україні: чоловіків із II-III групами інвалідності після переогляду можуть призвати
Офіцер Нацгвардії Сергій Позняк пояснив, чому чоловіки з ІІ-ІІІ групами інвалідності мають пройти медичний переогляд і в якому випадку їх можуть мобілізувати.

Виправдана норма

– Люди з II-III групою інвалідності мають пройти огляд для підтвердження стану здоров’я. В умовах, коли Україна намагається збільшити мобілізаційний потенціал, це виправдана норма, – йдеться в повідомленні.

За словами Сергія Позняка, такі чоловіки після проходження повторної медкомісії та в разі, якщо стан їхнього здоров’я визнають таким, що дає змогу нести службу, їх залучать до армії.

Читайте також

Мобілізація в Україні: у МОЗ пояснили, як оскаржити рішення ВЛК

Куди можуть відправити служити

При цьому військова служба не обов’язково передбачає бойові дії. Такі чоловіки можуть, зокрема, працювати в штабах, будувати фортифікації або виконувати інструкторську роботу, зазначив Позняк.

– Мобілізаційний потенціал слід покращувати. Треба переглянути тих, хто має ІІ-ІІІ групу, чи є серед них ті, хто можуть приєднатися до війська, – наголосив офіцер.

Актуально

У повідомленні йдеться про те, що військовозобов’язані, які мають дружину з І або ІІ групою інвалідності, теж не мають гарантії того, що отримають відстрочку. У цьому праві їм можуть відмовити, якщо є інші працездатні особи, зобов’язані відповідно до закону їх утримувати.

Законопроєкт про мобілізацію може потрапити до сесійної зали Верховної Ради на розгляд у другому читанні вже до кінця березня 2024 року.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 23334
Опубліковано: 17.03.24