Dark mode


A+ | Скинути | A-
Вероніка Плотнікова: Ми створюємо екосистему підтримки постраждалих від воєнн…
Вероніка Плотнікова: Ми створюємо екосистему підтримки постраждалих від воєнн…
Вероніка Плотнікова: Ми створюємо екосистему підтримки постраждалих від воєнних злочинів

???? Координаційний центр підтримки потерпілих і свідків отримав перші дані щодо 170 постраждалих від воєнних злочинів. Але реальна кількість людей, які потребують допомоги, набагато більша, зазначила в ефірі Національного телемарафону керівниця Центру Вероніка Плотнікова.

???? В Єдиному реєстрі досудових розслідувань зафіксовано відомості щодо понад 128 тисяч потерпілих від воєнних злочинів, і з кожним днем війни кількість зростає. Ми бачимо свою функцію у тому, щоб бути містком між постраждалими і тими, хто надає допомогу. Ми створюємо екосистему підтримки, тому що жоден державний орган, жодна організація не може забезпечити таку кількість постраждалих.

???? Наразі фахівці Центру разом з прокурорами та слідчими відпрацьовують алгоритми взаємодії. Саме прокурори та слідчі, працюючи з постраждалими, інформують їх про можливість звернутися до Координаційного центру і, в разі отримання згоди, передають їх контакти координаторам Центру.

???? Робота координатора полягає у тому, щоб розповідати доступною мовою, які слідчі або процесуальні дії відбуваються, супроводжувати в суді. Слідкувати, щоб не сталось ретравматизації. Другий момент – оцінка потреб і надання допомоги. З нашого досвіду, люди все більше зацікавлені в тривалих рішеннях, таких як працевлаштування, перепрофілювання по освіті тощо.

???? За словами Вероніки Плотнікової, вже є потерпілі, які в подальшому планують бути волонтерами і допомагати іншим. Вона закликала звертатись до Координаційного центру, працювати з травмою за підтримки фахівців і відновлювати власне життя.

???? ДИВИТИСЯ ІНТЕРВʼЮ

Video is too big

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11058
Опубліковано: 17.03.24