Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ідентифіковано офіцера Нацгвардії рф, який брав участь у розстрілі цивільни…
Ідентифіковано офіцера Нацгвардії рф, який брав участь у розстрілі цивільни…
Ідентифіковано офіцера Нацгвардії рф, який брав участь у розстрілі цивільних авто у Гостомелі ????За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заступнику командира взводу спецпідрозділу військ Нацгвардії рф по Красноярському краю повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

????За даними слідства, в окупованому Гостомелі підозрюваний та його співслуживці отримали наказ від свого командира на вбивство цивільного населення.

????25 лютого 2022 року, перебуваючи на бойових позиціях в районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської, він без попередження відкрив вогонь зі стрілецької зброї по цивільному автомобілю, що рухався по вул. Шевченка в напрямку м. Буча. Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалось врятуватись.

????Загалом військовослужбовці загону причетні до розстрілу 12 транспортних засобів в Гостомелі, внаслідок чого вбито 11 мирних жителів, а 15 – поранено.

????Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУНП в АР Крим та м. Севастополі та УКР ГУ СБУ в місті Києві та Київській області.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19324
Опубліковано: 20.03.24