Dark mode


A+ | Скинути | A-
Не відчуває себе щасливою: молодь Європи незадоволена рівнем добробуту
Не відчуває себе щасливою: молодь Європи незадоволена рівнем добробуту
Глобальні дослідження серед молоді світу показали, що рівень щастя людей до 30 років знижується у Північній Америці та Західній Європі, але зростає в Африці та Східній Європі. За даними експертів, молоді люди незадоволені через еквівалент кризи середнього віку.

Молодь менш щаслива, ніж старше покоління

Дослідження про щастя за 2024 рік, яке проводили Оксфордський університет, Gallup і ООН, виявило, що рівень добробуту знизився в 140 країнах.

Молоді люди Північної Америки відчувають себе менш щасливими, ніж їхні старші колеги, за прогнозами, аналогічні зміни очікуються в Західній Європі.

Наприклад, за даними World Happiness Report, британці віком до 30 років посідають 32 місце в рейтингу, поступаючись таким країнам, як Молдова, Косово і навіть Сальвадор, який має один із найвищих у світі показників убивств. Більшість британських підлітків очікують, що їхнє життя буде гіршим, ніж у попереднього покоління.

Натомість жителі Великої Британії після 60 років потрапили до двадцятки найщасливіших людей старшого покоління світу.

Фахівці занепокоєні такою тенденцією, вони вважають, що молодь переживає щось на кшталт кризи середнього віку і закликають вжити негайних заходів для поліпшення ситуації.

Найщасливіші країни

Водночас Фінляндія, Данія та Ісландія потрапили до трійки найщасливіших країн. Посол Фінляндії в Лондоні, Юкка Сіукосаарі відзначив, що його землякам вдалося створити інфраструктуру щастя, зокрема безпечне середовище та відносно рівні доходи, а також досягти довіри між громадянами та урядом країни.

А найбільший рівень щастя серед європейських країн було зафіксовано в Сербії.

Читайте також

Ментальне здоров’я українців: молодь найгірше оцінює свій психологічний стан

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10975
Опубліковано: 20.03.24