Dark mode


A+ | Скинути | A-
Коли в Україні будуть перші снаряди в рамках ініціативи Чехії – пояснення Міноборони
Коли в Україні будуть перші снаряди в рамках ініціативи Чехії – пояснення Міноборони
Перша партія артилерійських снарядів, які закупили в рамках ініціативи Чехії, будуть в Україні не пізніше червня 2024 року.

Артилерійські снаряди для України

За інформацією Міністерства оборони Чехії, постачання снарядів стало однією з головних тем засідання Контактної групи з оборони України в рамках Рамштайн-20, що відбулося 19 березня.

Очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що ініціатива Чехії стало прикладом креативного рішення, яке може змінити ситуацію в Україні.

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова стверджує, що артилерійські снаряди мають вчасно доставити в Україну, щоб допомогти ЗСУ для захисту від ймовірного посилення російського наступу влітку.

Ініціатива Чехії

У Міністерстві оборони Чехії зазначили, що ця ініціатива базується на трьох стовпах. Серед них – довгострокове двостороннє співробітництво з Данією та Нідерландами, пряма співпраця з Україною, забезпечення артилерійських боєприпасів калібру 155 мм або радянських снарядів калібру 152 мм.

Водночас з Німеччиною підписали спільний проєкт, в якому міститься близько 180 тис. боєприпасів, що мають передати Україні до кінця 2024 року. Перше постачання снарядів має відбутися не пізніше червня.

На думку міністра оборони Чехії, якщо боєприпаси в рамках ініціативи вдасться надати Україні до червня, тоді це суттєво допоможе ЗСУ.

Читайте також

Чехія ініціює заборону імпорту зерна в ЄС із Росії та Білорусі

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13160
Опубліковано: 20.03.24