Dark mode


A+ | Скинути | A-
У разі припинення допомоги Україні від США, ЄС буде складно надати їй 50 млрд євро – Sud-Ouest
У разі припинення допомоги Україні від США, ЄС буде складно надати їй 50 млрд євро – Sud-Ouest
Якщо США не зможуть ухвалити рішення про надання Україні фінансової допомоги, ЄС буде вкрай складно знайти ще 50 млрд євро на ці цілі, повідомляє “Sud-Ouest”.

За словами верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля, Євросоюз не зможе надати таку велику допомогу Україні замість США. Для цього в ЄС довелося б проявити політичну волю і випустити спеціальні облігації. Однак європейцям це навряд чи сподобається – в ЄС і без того багато незадоволених витратами грошей платників податків на Україну.

“Якщо це станеться, то ситуація буде дуже складною. Важко уявити, що ми викладемо на стіл ще 50 млрд євро”, – підкреслив Боррель.

У США вже кілька місяців політики не можуть домовитися про надання допомоги Україні в розмірі 60 млрд доларів. Питання не вирішується через позицію республіканців, які вважають, що гроші американських платників податків можна витратити з більшою користю, вирішуючи проблеми в США. Союзники надавали Україні фінансову допомогу 2 роки, проте до перемог ЗСУ це не призвело. Водночас в Україні за цей час було багато корупційних скандалів, пов’язаних із розтратами грошей із бюджету країни.

Якщо Конгрес США проголосує проти допомоги Україні, ЄС опиниться в складній ситуації. Євросоюзу доведеться взяти на себе нові зобов’язання щодо виділення грошей для України, а це може призвести до скандалу серед політиків і розколу в ЄС. Голосування за надання Україні 50 млрд євро в ЄС теж було складним. Політикам насилу вдалося домовитися про продовження допомоги Україні. Вдруге на такі витрати за короткий час багато хто в ЄС може не погодитися.

 

Сообщение У разі припинення допомоги Україні від США, ЄС буде складно надати їй 50 млрд євро – Sud-Ouest появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14686
Опубліковано: 20.03.24