Dark mode


A+ | Скинути | A-
Литва заявила про виділення 35 млн євро на купівлю снарядів для України в рамках ініціативи Чехії
Литва заявила про виділення 35 млн євро на купівлю снарядів для України в рамках ініціативи Чехії
Влада Литви вирішила підтримати ініціативу Чехії щодо купівлі для ЗСУ 800 тис снарядів, тому вирішила виділити на це 35 млн євро, повідомляє “LIGA.net”.

За словами прем’єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте, це дасть змогу зміцнити оборонну міць ЗСУ і дасть змогу сподіватися на настання перелому у війні. Через дефіцит боєприпасів ЗСУ тривалий час відступали. Вони залишали свої позиції, бо не мали можливості захищати їх через брак снарядів. Завдяки ініціативі Чехії ситуація на фронті може змінитися на краще.

“Уряд Литви виділив 35 млн євро на придбання снарядів для України в рамках чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів. Разом, чого б не коштувала перемога”, – наголосила Шимоніте.

Президент Чехії Петр Павел запропонував союзникам України купити 800 тис снарядів для України за межами ЄС. Його ідею підтримали багато членів блоку і почали виділяти гроші на ці цілі. Свою лепту вирішила внести і Литва, виділивши на це стільки коштів, скільки було посильно для такої маленької країни. Литва підтримує Україну з самого початку війни з Росією. Вона всі 2 роки бажала перемоги ЗСУ і продовжує на це сподіватися.

Сообщение Литва заявила про виділення 35 млн євро на купівлю снарядів для України в рамках ініціативи Чехії появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9023
Опубліковано: 20.03.24