Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Дії з’явилися дипломи та шкільні атестати: як додати документи
У Дії з’явилися дипломи та шкільні атестати: як додати документи
У Дії з’явилися освітні документи – йдеться про дипломи та атестати. Більше не потрібно носити з собою пластикові документи, що суттєво спростить життя багатьом.

У Дії з’явилися освітні документи: подробиці

Про велику зміну заявив глава Мінцифри Михайло Федоров. Чиновник зазначив, що більше не потрібно шукати по шухлядах атестати і просити маму допомогти знайти диплом. Онлайн-документ також знадобиться тим, хто живе за кордоном і не має паперового аналога – тепер усе необхідне буде в смартфоні.

Так, щоб додати освітні документи до Дії, потрібно оновити застосунок на смартфоні. Якщо оновлення поки що немає – потрібно почекати.

Тепер у Дії для українців доступні атестати про базову та повну загальну середню освіту, свідоцтво про робітничу кваліфікацію та різні дипломи.

Федоров зазначив, що для відображення документів вони мають бути в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Нагадаємо, що Мінцифри заявило про плани змінити концепцію електронного суду в Дії. Приміром, суди зможуть проводити засідання в онлайн-форматі, а також керувати документами в цифровому просторі. Це потрібно для зручної та прозорої судової системи. До речі, разом зі змінами з’являться й електронні виконавчі документи.

Читайте також

Список розширився: українці можуть замовити оновлені права в 17 країнах

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16508
Опубліковано: 22.03.24