Dark mode


A+ | Скинути | A-
Виробник танків KNDS створить філію в Україні – Німеччина і Франція дали згоду
Виробник танків KNDS створить філію в Україні – Німеччина і Франція дали згоду
Франція і Німеччина на переговорах в Берліні 22 березня досягли угоди, яка дозволить франко-німецькій компанії KNDS, яка виробляє танки MGCS, створити філію в Україні.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню після переговорів зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом.

KNDS дозволили створити філію в Україні

За його словами, KNDS “закріпиться в Україні за допомогою місцевого підрозділу”.

– Виробництво боєприпасів має переміститися ближче до лінії фронту, що буде дуже важливо для постачання, – наголосив він.

Ця філія вироблятиме боєприпаси та запчастини для техніки, що надсилається двома європейськими сусідами.

Лекорню і Пісторіус також заявили, що вони досягли домовленості про розподіл робочого навантаження між компаніями з обох країн, які працюють над наступним поколінням танків, відомим як MGCS (Main Ground Combat System – основна бойова система наземного базування).

Передбачається, що MGCS замінить парк французьких танків Leclerc і німецьких Leopard, хоча офіційні особи кажуть, що він буде використовуватися для ширшого спектру місій.

Пісторіус повідомив, що обидві країни підпишуть меморандум про взаєморозуміння щодо MGCS в Парижі 26 квітня, а контракт буде готовий до кінця року.

Три французькі компанії виготовлятимуть зброю в Україні

Нещодавно Себастьєн Лекорню заявив, що три французькі збройові компанії мають намір виготовляти військову техніку на території України.

Тоді він не уточнив, про які компанії йдеться, але натякнув, що однією із залучених компаній може бути виробник танків і боєприпасів KNDS.

За його словами, перші виробничі одиниці планується запустити вже влітку 2024 року.

Читайте також

Щоб допомогти Україні ЄС має перейти на воєнні рейки – президент Євроради

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11338
Опубліковано: 22.03.24