Dark mode


A+ | Скинути | A-
Теракт у Крокус Сіті Холл може бути операцією РФ для нової хвилі мобілізації – ЦПД
Теракт у Крокус Сіті Холл може бути операцією РФ для нової хвилі мобілізації – ЦПД
Теракт у концертному залі Крокус Сіті Холл у Підмосков’ї може бути операцією російських спецслужб, щоб звинуватити Україну та отримати привід для нової хвилі мобілізації.

Про це заявили у Центрі протидії дезінформації.

Зазначено, що звинувачення України, які лунають з РФ, вже підтверджують цю версію.

У ЦПД звернули увагу, що про можливість терактів у РФ на початку березня попереджало посольство США в РФ та рекомендувало своїм громадянам уникати місць масового скупчення людей. Аналогічні заяви також робили посольства Великої Британії, Німеччини та ще кількох країн.

– Теракти з великою кількістю загиблих цивільних росіян, як то вибух будинку на каширському шосе у Москві в 1999-му та захоплення заручників на мюзиклі Норд-Ост в 2002-му Кремль уже використовував для виправдання другої чеченської війни та агресії проти чеченського народу, – наголосили у Центрі.

Теракт у Крокус Сіті Хол

Ввечері 22 березня у Красногорську Московської області почалася стрілянина в концертному залі Крокус Сіті Хол. Кілька чоловіків у камуфляжі зі зброєю зайшли до зазначеної будівлі й відкрили вогонь.

Згодом у будівлі почалася пожежа і пролунали вибухи.

Як повідомили у Слідкомі РФ, кількість загиблих станом на 12:00 23 березня становить 115 осіб. Ще понад 100 людей постраждали. Пошукові роботи продовжуються.

Російське ФСБ заявило про нібито затримання 11 осіб, причетних до нападу. Там також зазначили, що після скоєння теракту злочинці мали намір “перейти російсько-український кордон, оскільки мали відповідні контакти на українській стороні”. У ГУР спростували ці заяви, назвавши їх “брехнею та абсурдом”

Раніше в українській розвідці повідомили, що публічна страта людей є провокацією, яка була вчинена російськими спецслужбами.

Читайте також

Таджикистан спростував псевдоверсію про причетність своїх громадян до теракту в РФ

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16684
Опубліковано: 23.03.24