Dark mode


A+ | Скинути | A-
Глава Єврокомісії фон дер Ляєн назвала термін надходження прибутку від російських активів в Україну
Глава Єврокомісії фон дер Ляєн назвала термін надходження прибутку від російських активів в Україну
Країни ЄС схвалили план Єврокомісії щодо використання прибутку від заморожених російських активів для купівлі озброєння для України, повідомляє “NewsSky.com.ua”.

За словами глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, Україна вже до кінця липня 2024 року зможе отримати перший мільярд коштів, які будуть фактично вилучені у Росії. Союзники в ЄС ухвалили рішення підтримати Україну, позбавивши Росію грошей, отриманих як прибуток від її активів.

“Є дійсно потужна підтримка використанню нарахувань від заблокованих російських активів для військової допомоги Україні. Я сказала лідерам: якщо ми будемо зараз швидкими в ухваленні цих пропозицій, ми зможемо виплатити перший мільярд уже до 1 липня”, – сказала фон дер Ляєн.

Протягом 2024 року ЄС планує надати для потреб України близько 3 млрд євро, отриманих як прибуток від заморожених російських активів. Крім того, російський прибуток від активів передаватиметься Україні й у наступні роки, адже їх розморожувати ніхто не планує.

 

Сообщение Глава Єврокомісії фон дер Ляєн назвала термін надходження прибутку від російських активів в Україну появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16032
Опубліковано: 24.03.24