Dark mode


A+ | Скинути | A-
Молдова допомагатиме Україні ловити ухилянтів на кордоні
Молдова допомагатиме Україні ловити ухилянтів на кордоні
Прикордонники Молдови співпрацюватимуть з владою України і допомагатимуть у тому, щоб чоловіки не ухилялися від загальної мобілізації. Йдеться про тих, хто намагається втекти з території нашої держави через Придністровський регіон.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос, пише Ziarul de Garda.

Він зазначив, що як правило незаконно перетнути кордон намагаються чоловіки віком від 18 до 60 років. За словами Ефоса, досить часто військовозобов’язані українці, які вдаються до спроб залишити Україну, роблять це саме через територію Придністровського району.

– Практично щотижня ми проводимо кілька операцій з боротьби та ліквідації різних схем, організованих на території Молдови або громадянами Республіки Молдова, або громадянами Молдови спільно з громадянами України, – говорить він.

Як Молдова ловитиме ухилянтів на кордоні

Міністр внутрішніх справ країни зауважив, що у Молдови є деякі фільтри на маршрутах, що йдуть із Придністровського регіону. Ефрос впевнений, що це сприятиме запобіганню нелегальній міграції.

– Ми намагаємося встановити тісніший зв’язок із нашими українськими колегами й особисто обговорювали з міністром внутрішніх справ України питання щодо відновлення спільного патрулювання в придністровському регіоні з українського боку, – говорить він.

Нагадаємо, що у 2023 році за ухилення від несення військової служби засудили майже 1 300 українців.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20594
Опубліковано: 25.03.24