Dark mode


A+ | Скинути | A-
Кива, Татарський, Прилєпін та інші: голова СБУ поділився деталями ліквідації зрадників України
Кива, Татарський, Прилєпін та інші: голова СБУ поділився деталями ліквідації зрадників України
Українській Службі безпеки відомо деталі ліквідації низки зрадників на території РФ, а також російських терористів, які підбурювали до вбивств українців та катували захисників України.

Про це розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв’ю ведучій і головній редакторці Фактів ICTV Олені Фроляк.

Ліквідація зрадників України

Голову Служби безпеки спитали, чи причетні співробітники СБУ до ліквідації таких зрадників України, як Ілля Кива, Олег Царьов чи інших російських терористів на кшталт Владлена Татарського.

– Питання ви задаєте на адресу, проте жодним чином ми не будемо визнавати цього, – відповів Малюк.

Ліквідація Киви

Водночас, каже голова СБУ, такий зрадник України, як Ілля Кива, тривалий час працював на ворога та збирав і передавав інформацію Росії, після чого виїхав на територію країни-терориста й підігравав російським спецслужбам, виконуючи свою роль у проведені спеціальних інформаційних операцій проти України та ІПСО.

– Він керував низкою агентурних проникнень в Україні, займався, зокрема, підготовкою диверсійних актів та низки всього іншого. Засуджений заочно до 14 років позбавлення волі, – розповідає Василь Малюк.

З наявної для спецслужб України інформації, при ліквідації Киви була застосована короткоствольна нарізна зброя; спочатку був зроблений постріл у грудину, а потім був здійснений контрольний постріл у голову.

– Він залишився назавжди поряд із місцем свого проживання в Підмосков’ї, – каже Малюк.

Фото: УНІАН

Ліквідація Татарського

Щодо Владлена Татарського, то тут голова СБУ каже, що його відомству відомо деталі біографії та подальшої ліквідації терориста.

– Це негідник. Просто немає слів, як назвати цю особу. До 2014 року він був ув’язнений у тюрмах Донеччини. Потім “днрівці” його звільнили і він почав воювати в різних незаконних збройних формуваннях і вбивати українців, – розповідає його біографію Малюк.

Згодом Татарський набрав певної публічної ваги, завдяки чому став “рупором” окупантів на Донбасі та найманців із ПВК Вагнера.

– Він хизувався тим, що він вбивав, ґвалтував і багато чого іншого. Свого часу щодо українських військовополонених він запровадив підпільну тюремну субкультуру. Він організовував зґвалтування наших військовополонених. Тому він кармічно відповів перед українським народом, – розповідає голова СБУ.

Малюк нагадує, що ліквідація терориста відбулась під час публічного заходу, де йому вручили статуетку у вигляді самого Татарського, в якій було 400 грамів термобаричної речовини, яка спрацювала “як бритва” щодо нього.

Підрив Захара Прилєпіна

Щодо спроби ліквідації російського пропутінського письменника та терориста Захара Прилєпіна, який очолював одне з незаконних збройних формувань на Донбасі, у Служби безпеки також є відомості.

Малюк нагадав, що цей терорист активно поширював наратив, що українців потрібно вбивати, а також розповідав, як саме це потрібно робити.

– Справжній воєнний злочинець. Їхав на свою дачу, й по дорозі відбулось спрацювання відповідної танкової міни. В той день за кермом був його водій, також воєнний злочинець, який вбивав наших співгромадян. Водій загинув на місці, а Прилєпін був суттєво і тяжко поранений: був травмований таз, ноги, і, вибачте, він залишився без геніталій. Хай він так далі живе і насолоджується життям, – каже Малюк.

Фото: скриншот з відео

Ліквідація псевдочиновників “ЛНР” Горенка і Корнета

Також відомо й обставини загибелі генпрокурора так званої “ЛНР” Сергія Горенка, який із псевдосудами терористичного угруповання “ЛНР” засуджував до смертної кари українських воїнів та співгромадян.

– Він вибухнув у своєму кабінеті разом зі своїм заступником. До речі, довгий час вони думали, що ракета в них залетіла. 800 грамів пластиду С-4 було в кабінеті, – розповідає Малюк.

Щодо так званого міністра внутрішніх справ “ЛНР” Ігоря Корнета, то цей зрадник організовував катування українських захисників та у 2014 році перейшов на бік ворога.

– Зайшов поголитися в перукарню, куди він ходив раз у тиждень. Правда, залишився живий, тяжким інвалідом, – розповідає Василь Малюк.

Таких ситуацій із ліквідацією ворогів України можна переховувати ще довго, зазначає голова СБУ, але “занадто багато часу ми присвячуємо цим негідникам”. За його словами, ці зрадники та терористи віддають “кармічні борги” перед українським народом.

Водночас Василь Малюк додатково наголосив, що Служба безпеки України це ніколи не підтвердить і не прокоментує.

Читайте також

Кримський міст, російські НПЗ та нищення флоту РФ: найзнаковіші операції СБУ за два роки великої війни

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15066
Опубліковано: 25.03.24