Dark mode


A+ | Скинути | A-
НАБУ та САП розпочали провадження проти голови АМКУ Кириленка – ЗМІ
НАБУ та САП розпочали провадження проти голови АМКУ Кириленка – ЗМІ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розпочали кримінальне провадження проти колишнього начальника Донецької ОВА, а нині очільника Антимонопольного комітету (АМКУ) Павла Кириленка.

Як повідомляє Радіо Свобода із посиланням на пресслужбу САП, провадження здійснюється за статтями “незаконне збагачення” і “декларування недостовірної інформації”.

Провадження проти Кириленка

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження 22 березня, через день після виходу матеріалу проєкту Схеми, що входить в структуру Радіо Свобода.

У розслідуванні журналісти стверджували, що родина Кириленка в період 2020-2023 років придбала нерухомість та авто загальною ринковою вартістю понад 70 млн гривень. Йдеться зокрема про елітний особняк під Києвом та апартаменти в Ужгороді, з’ясували журналісти проєкту.

– Прокурорами САП та детективами НАБУ за результатами опрацювання інформації оприлюдненої у журналістському розслідуванні програми розслідувань Схеми до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.03.2024 внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації, – Ред.) та ст. 368-5 КК України (незаконне збагачення, – Ред.), – йдеться у відповіді прокуратури на запит Радіо Свобода.

Санкції статті передбачають позбавлення волі строком до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Наразі офіційних повідомлень ані в пресслужбі САП, ані в пресслужбі НАБУ про це провадження не з’являлось.

Павло Кириленко також публічно не коментував інформацію про провадження.

Нагадаємо, Кириленко очолив АМКУ у вересні 2023 року. До цього він обіймав посаду начальника Донецької ОВА.

Фото: Павло Кириленко / Facebook

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20976
Опубліковано: 26.03.24