Dark mode


A+ | Скинути | A-
Головні події ночі 26 березня: РФ атакувала Харків, Ісландія виділить €2 млн на снаряди для України
Головні події ночі 26 березня: РФ атакувала Харків, Ісландія виділить €2 млн на снаряди для України
У ніч проти 26 березня російські війська атакували Харків ударними безпілотниками Shahed-136/131.

РФ завдає по Україні масованих ракетних ударів, оскільки прагне скористатись нестачею боєприпасів.

Детальніше про головні події ночі та ранку 26 березня читайте в добірці Фактів ICTV.

Атака на Харків

Вночі у Харкові пролунали вибухи, місто атакували безпілотники типу Шахед. Повідомлялось про щонайменше п’ять вибухів.

Мер міста Ігор Терехов повідомив, що один російський дрон вдарився у землю біля нежилої будівлі.

За даними очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова  за попередньою інформацією, сили ППО над областю збили щонайменше вісім ворожих безпілотників.

Прагне скористатися нестачею боєприпасів: Держдеп щодо стратегії Кремля та масованих атак по Україні

Кремлівський диктатор Володимир Путін досі прагне захопити Україну, і будь-які заяви РФ щодо мирних переговорів насправді є далекими від справжніх намірів країни-агресора. Це підтверджує стратегія Москви, яка завдає по Україні масованих ракетних ударів.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер зазначив, що кремлівський диктатор упродовж останніх 10 днів підтвердив, що “він не зацікавлений у переговорах з Україною прямо зараз, бо бачить нестачу боєприпасів, від якої вони (українці, – Ред.) страждають”.

Польща розраховує на зупинку транзиту українського зерна з квітня – міністр

Уряд Польщі сподівається, що вже після 1 квітня транзит українського зерна закінчиться.

Польський міністр розвитку та технологій Кшиштоф Гетьман зауважив, що перемовини відносно системи ліцензування українських товарів “просунулися” і їх можуть завершити цього тижня. Йдеться про доступ до ринку для таких продуктів, як, зокрема, зернові, ріпак, кукурудза, цукор, мʼясо птиці, яйця, м’які фрукти та яблука.

Окрім того, Гетьман розповів, що у звʼязку з надлишком пшениці та кукурудзи польська влада планує виділити дотації за продане зерно.

Хвора і цинічна істота: Зеленський про звинувачення Путіна щодо причетності України до теракту під Москвою

Президент Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін є “хворою та цинічною істотою”, оскільки вчергове почав звинувачувати Україну у причетності до теракту в підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол.

– Всі в нього терористи, окрім нього самого, хоча терором уже два десятиліття живиться саме він. Саме він – найбільше вікно для терору. Він та його спецслужби. І коли його не стане, запит на терор і насильство щезне разом із ним, бо це його запит. Нічий більше, – сказав глава української держави.

Перед цим Путін заявив, що хоч злочин і було скоєно руками радикальних ісламістів, але, за його логікою, США нібито “намагаються переконати, що київського сліду в теракті немає, що теракт скоїв ІДІЛ”.

Також президент країни-терористки почав фантазувати, що Україні нібито є вигода з терору і звинуватив, що українські війська б’ють по енергосистемі РФ, хоча останнім часом саме російські ракети б’ють по енергетичних об’єктах України.

Законопроєкт про мобілізацію: нардепи не знають, коли комітет розгляне понад 2 тис. правок, що залишились

У Верховній Раді не можуть назвати конкретні терміни, коли будуть розглянуті усі правки до законопроєкту про мобілізацію №10449, оскільки залишилось майже 2,2 тис. правок.

Про це розповіли народні обранці з партій Слуга народу, Голос, а також члени комітету ВРУ з нацбезпеки, розвідки та оборони.

Зазначено, що деякі дискусії, особливо на “соціально-болючі теми”, тривають доволі довго. Тому зараз “дуже важко” спрогнозувати строки, коли нардепи зможуть завершити розгляд правок.

В Міноборони розповіли кількість охочих мобілізації до ЗСУ через систему рекрутингу

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова повідомила, що портали через які відбувається рекрутинг до Збройних сил України вже отримали майже 130 тис. відгуків на військові посади.

Серед українців є цікавість як до тилових, так і до бойових вакансій.

Планується розпочати роботу ще 27 центрів рекрутингу до ЗСУ протягом наступних шести місяців.

НАБУ та САП розпочали провадження проти голови АМКУ Кириленка – ЗМІ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро розпочали кримінальне провадження проти колишнього начальника Донецької ОВА, а нині очільника Антимонопольного комітету Павла Кириленка.

Як повідомляє Радіо Свобода із посиланням на пресслужбу САП, провадження здійснюється за статтями “незаконне збагачення” і “декларування недостовірної інформації”.

€2 млн на боєприпаси: Ісландія доєднається до чеської ініціативи

У рамках чеської ініціативи Ісландія надасть близько €2 млн на закупівлю боєприпасів для України.

Також країна виділить близько €500 тис. на придбання спорядження для українських військовослужбовиць – броні, форми, медичних засобів та засобів гігієни.

Міністр закордонних справ Ісландії Б’ярні Бенедіктссон зазначив, що на розгляді в Альтингу (парламенті) знаходиться стратегія довгострокової підтримки України.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 762-гу добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14439
Опубліковано: 26.03.24