Dark mode


A+ | Скинути | A-
Підсумки 25.03: Удар по Києву і атака на ДРЕС у РФСюжет
Підсумки 25.03: Удар по Києву і атака на ДРЕС у РФСюжет
ППО збила балістичні ракети над Києвом; У Ростовській області Росії безпілотники атакували ДРЕС. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ППО збила балістичні ракети над Києвом

Російські агресори зранку завдали удару по Києву двома ракетами Циркон, які подолали відстань від Криму приблизно за три хвилини. У Повітряних силах заявили про збиття обох цілей, однак, їхні уламки впали на три райони Києва. Зокрема у Печерському районі Києва постраждали 10 людей, була пошкоджена триповерхова будівля спортзалу. Також поруч знаходиться гуртожиток, де було чимало людей. Також зафіксовано падіння уламків в Солом’янському та Дніпровському районах.

У Ростовській області Росії безпілотники атакували ДРЕС

Минулої ночі у Ростовській області РФ безпілотники атакували теплову електростанцію – Новочеркаську ДРЕС. Згодом місцева влада заявила, що два енергоблоки ДРЕС тимчасово виведено з експлуатації після займання. Новочеркаська ДРЕС є основним джерелом генерації електроенергії у Ростовській області, що забезпечує електроенергією найбільш промислово розвинену південно-західну частину області.

Озвучені терміни для відновлення ДніпроГЕС

Розміри руйнувань на Дніпровській ГЕС (ДніпроГЕС) ще потребують ретельного обстеження, але наразі вже відомо, що для її відновлення знадобляться роки. Про це сказав гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота. Він розповів, що поки на станції не можна розібрати всі завали, бо і перекриття, і стіни з підкрановими балками нахилилися на машинний зал. Необхідно демонтувати верхню частину машзалу, щоб можна було дістатися до нижньої. Гендиректор підтвердив, що ситуація на дамбі ДніпроГЕС контрольована, загрози прориву немає.

У Раді зареєстрували законопроєкт щодо Telegram

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується відрегулювати діяльність платформ спільного доступу до інформації, зокрема і месенджера Telegram. Авторами законопроєкту є 12 народних депутатів від різних фракцій, зокрема, і від провладної Слуга народу. Аргументом для запровадження регулювання Telegram є те, що ця платформа може бути пов’язана з державою-агресором, вказано у пояснювальній записці.

Харків достроково завершить опалювальний сезон

У місті Харків зберігається відчутний дефіцит електроенергії після атаки російських агресорів в ніч на 22 березня. Тому для зниження обсягів енергоспоживання опалювальний сезон у місті буде завершено достроково. За словами мера міста, у минулу пʼятницю ворог фактично знищив основні енергетичні об’єкти, за рахунок яких живився Харків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11502
Опубліковано: 26.03.24