Dark mode


A+ | Скинути | A-
Умєров та Сирський зустрілись з керівництвом Європарламенту: про що говорили
Умєров та Сирський зустрілись з керівництвом Європарламенту: про що говорили
Очільник Міноборони України Рустем Умєров та головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зустрілись у Києві із делегацією голів комітетів Європейського парламенту.

Про це повідомило Міністерство оборони.

Під час зустрічі Умєров наголосив на важливості допомоги Україні від Європарламенту і ЄС для протистояння російській агресії. Він зазначив, що наміри збільшити обсяги підтримки мають велике значення як для військових, так і цивільних громадян та української інфраструктури.

Умєров та Сирський також поінформували європейську делегацію про поточну ситуацію на полі бою.

Головнокомандувач ЗСУ розповів, що пріоритетними потребами Сил безпеки є системи ППО, ракети до них, артилерійські системи та боєприпаси, а також далекобійні вогневі засоби.

Окрім того, Сирський відзначив важливість продовження підготовки українських військових у рамках місії ЄС.

Міністр оборони України також закликав Євросоюз посилити санкції проти тих, хто намагається їх обходити, зокрема поставляє запчастини для російської військової машини.

Зі свого боку голова комітету закордонних справ Європейського парламенту Девід Макалістер сказав, що візит відразу декількох голів комітетів Європарламенту в Україну є сигналом непохитної підтримки України у боротьбі проти агресії РФ.

– Ми цінуємо відвагу українських військових. Ми продовжимо вас підтримувати і будемо вимагати давати Україні те, що вам насправді потрібно, – наголосив він.

Допомога Україні від ЄС

Раніше віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс повідомив, що ЄК планує розблокувати заморожені активи російського Центробанку, щоб переказувати Україні €3 млрд на рік із прибутків активів.

Перші кошти можуть бути виплачені вже в липні.

Окрім цього, Україна також щороку отримуватиме 25% податку, який уряд Бельгії накладає на прибуток. Очікується, що у 2024 році це становитиме €1,7 млрд, з яких €1,5 млрд виплатять цього року.

Водночас пропозиція зараз не передбачає конфіскації капіталу російських активів.

Читайте також

Patriot повинні бути тут і зараз: Кулеба обговорив постачання систем ППО з Боррелем

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11663
Опубліковано: 26.03.24