Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Росії залишилось п’ять десантних кораблів – ВМС
У Росії залишилось п’ять десантних кораблів – ВМС
Зараз у Криму росіяни ремонтують 15 пошкоджених військових суден, зазначив Дмитро Плетенчук.

Українським військовим вдалося знищити чотири великі десантні кораблі (ВДК) Чорноморського флоту РФ. У ворога залишились лише п’ять суден такого типу, повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук у коментарі для РБК-Україна у вівторок, 26 березня.

“Якщо брати великі десантні кораблі, то їх в строю залишається п’ять одиниць з 13, які були в них на початку повномасштабного вторгнення”, – сказав він.

Плетенчук додав, що чотири з цієї кількості було знищено, ще чотири перебували в ремонті, серед яких Азов і Ямал, що днями отримали пошкодження. Тепер можна ще сюди додати Костянтина Ольшанського.

“Тобто загалом було 14. П’ять залишається в строю станом на зараз. І п’ять фактично перебувають в ремонті разом із Костянтином Ольшанським”, – пояснив речник.

За його даними, загалом у Криму росіяни ремонтують 15 пошкоджених суден. Тому можна сказати, що третина корабельного складу Чорноморського флоту РФ фактично виведена з ладу або знищена.

“На жаль, якщо брати якісні показники, залишається в строю найнебезпечніші зразки озброєння – це носії крилатих ракет Калібр. Серед яких є підводні й надводні човни”, – зауважив Плетенчук.

Він нагадав, що такого типу кораблів знищено Україною два: підводний човен Ростов-на-Дону і малий ракетний корабель Аскольд.

“Тому в принципі їх десяток в середньому. Тому що ця цифра коливається залежно від боєготовності, залишається в строю. Проте вони мають проблеми з логістикою. І, як бачите, протягом тривалого часу вони не застосовуються”, – резюмував Плетенчук.

Раніше у вівторок стало відомо, що Сили оборони України уразили ракетою Нептун корабель Костянтин Ольшанський. Це український ВДК, який 10 років тому, у 2014 році, був захоплений російськими військами під час анексії Криму. Судно було на ремонті.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19911
Опубліковано: 26.03.24