Dark mode


A+ | Скинути | A-
Данілова звільнено з посади секретаря РНБО
Данілова звільнено з посади секретаря РНБО
Новим секретарем РНБО став Олександр Литвиненко, який очолював Службу зовнішньої розвідки.

Президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України. Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави у вівторок, 26 березня.

“Звільнити Данілова Олексія Мячеславовича з посади Секретаря Ради національної безпеки і оборони України”, – йдеться в документі.

Іншим своїм указом Зеленський призначив новим секретарем РНБО став Олександр Литвиненко, який очолював Службу зовнішньої розвідки (СЗР) України.

Відповідно новим головою СЗР став Олег Іващенко.

Нагадаємо, Олексій Данілов був тринадцятим секретарем РНБО України. Вій обіймав цю посаду з 3 жовтня 2019 року.

Тиждень тому Данілов заявив, що українські військові можуть зробити “санітарну зону” на території Росії. Вона може проходити територією Москву, а може й далі.

Олександр Литвиненко у 2013 році закінчив Королівський коледж оборонних наук (RCDS) у Великобританії; у 2009 році – Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю “правознавство”; у 1994 році – Інститут криптографії, зв’язку і інформатики Академії ФСК РФ за спеціальністю “прикладна математика”.

Очолив Службу зовнішньої розвідки з 23 липня 2021 року. У період з 4 квітня 2014 року до 13 серпня 2019 року був заступником секретаря РНБО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17217
Опубліковано: 26.03.24