Dark mode


A+ | Скинути | A-
В Одесі ввечері чули вибух: військові назвали причину
В Одесі ввечері чули вибух: військові назвали причину
Жителі міста Одеса ввечері четверга, 28 березня, чули звук вибуху. До одного з пляжів міста море винесло протикорабельну міну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Сили оборони півдня.

Як розповіли у відомстві, через штормову погоду міну викинуло на берег неподалік Одеси. Там вона вибухнула. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в тому районі, постраждалих немає. Однак інформація про пошкодження уточнюється.

" Нагадуємо! Мінна небезпека моря дуже висока. Час від часу хвилі викидають до узбережжя подібні небезпечні сюрпризи, які несуть серйозну загрозу життю і здоров'ю", - сказано у повідомленні.

Розмінування Чорного моря

У січні цього року глава Міноборони Болгарії Тодор Тагарьов заявив, що угода Софії з Румунією та Туреччиною про створення протимінної групи в Чорному морі незабаром буде підписана. Після цього місія розпочнеться.

Вже 11 січня міністр оборони Туреччини Ясар Гюлер, його румунський колега Ангел Тілвар та заступник міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов підписали у Стамбулі меморандум про взаєморозуміння, щоб сформувати тристоронню ініціативу щодо знешкодження вибухових речовин.

Нещодавно речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, скільки часу піде на розмінування Чорного моря.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19241
Опубліковано: 28.03.24