Dark mode


A+ | Скинути | A-
Окупантська ракета Х-101 тепер має дві боєголовки та подвоєний вражаючий ефект – Defence Express
Окупантська ракета Х-101 тепер має дві боєголовки та подвоєний вражаючий ефект – Defence Express
Противник модернізував крилату ракету повітряного базування Х-101, оснастивши її двома боєголовками вагою близько 800 кг з вражаючими елементами, пише Defence Express.

Відомо, що попередня боєголовка важила близько 400 кг, але зараз вони не просто збільшили її вагу, а встановили ще одну окрему бойову частину.

Зазначається, що раніше про це повідомляли окупанти, але зараз це підтвердилося після аналізу ракети X-101, яку збили ЗСУ 29 березня.

У статті йдеться про те, що друга боєголовка має кубічні ударні пускові елементи, які використовуються в зенітних ракетах, але під час ураження наземних цілей вони чинять значний вплив на об’єкт.

Проте додавання другої боєголовки свідчить про зменшення розміру паливного бака, що означає зменшення дальності польоту. Але при скороченні з 5500 кілометрів до 2250 кілометрів це не має великого значення.

Видання наводить приклад, що в разі запуску таких ракет із Саратовської області по об’єктах у Львівській області у X-101 залишається 500-700 кілометрів для подальшого маневрування.

Сообщение Окупантська ракета Х-101 тепер має дві боєголовки та подвоєний вражаючий ефект – Defence Express появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20829
Опубліковано: 30.03.24