Dark mode


A+ | Скинути | A-
Грошей для постачання чеських снарядів Україні поки недостатньо – Міноборони Естонії
Грошей для постачання чеських снарядів Україні поки недостатньо – Міноборони Естонії
Кілька країн уже зробили свій внесок у чеську ініціативу із закупівлі артснарядів для ЗСУ, але грошей поки що бракує, заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, пише ERR.

За його словами, проблеми в тому, щоб знайти у світі боєприпаси для закупівлі, немає, проте є проблема в коштах, оскільки один мільйон боєприпасів коштує близько трьох млрд євро.

Певкур зазначив, що необхідними коштами намагаються заручитися з країн Північної та Центральної Європи, але все ж важко передбачити, коли снаряди досягнуть української лінії фронту.

Він стверджує, що деяка частина боєприпасів може дійти до передової протягом кількох місяців, інші – лише до кінця року.

Естонський міністр також наголосив, що багато що залежить від того, чи доведеться Європі перевіряти деякі артснаряди потенційних партнерів, оскільки невідомо, в якому вони стані і чи придатні ще до використання.

Повідомляється, що найбільш критичною є ситуація із зенітними ракетами, запаси яких в Україні поступово вичерпуються. В Естонії кажуть, що в них немає рішення щодо цієї ситуації, і єдиний вихід – “з надією дивитися на запаси союзників”.

Сообщение Грошей для постачання чеських снарядів Україні поки недостатньо – Міноборони Естонії появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 22555
Опубліковано: 30.03.24