Dark mode


A+ | Скинути | A-
Франція надасть Україні бронетехніку і зенітні ракети в рамках нового пакета допомоги ЗСУ
Франція надасть Україні бронетехніку і зенітні ракети в рамках нового пакета допомоги ЗСУ
Україна незабаром отримає від Франції новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть сотні одиниць різної бронетехніки і зенітні ракети Aster, повідомляє “Le Monde”.

За словами міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню, Україні буде надано військову техніку, яка наразі перебуває на озброєнні ЗС країни. Франція планує оновити свою техніку і купити для своєї армії нову, а наявну відправити в Україну.

“Щоб утримувати таку велику лінію фронту, українській армії потрібні, наприклад, наші броньовані фронтові машини: це абсолютно необхідно для мобільності військ. Ця стара техніка, ще придатна до експлуатації, зможе принести безпосередню користь Україні в значних кількостях. Йдеться про сотні одиниць у 2024 році та на початку 2025 року”, – сказав Лекорню.

Крім того, Україна отримає від Франції нову партію зенітних ракет Aster 30 для системи ППО SAMP/T, що є аналогом Patriot. На підприємствах Франції триває розробка боєприпасів із дистанційним управлінням. Якщо випробування пройдуть успішно, Україна може їх отримати вже цього літа.

Сообщение Франція надасть Україні бронетехніку і зенітні ракети в рамках нового пакета допомоги ЗСУ появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12457
Опубліковано: 31.03.24