Dark mode


A+ | Скинути | A-
Кілька країн НАТО підтримують ідею Макрона про введення військ в Україну – FT
Кілька країн НАТО підтримують ідею Макрона про введення військ в Україну – FT
Ідею президента Франції Еммануеля Макрона про введення військ в Україну підтримує все більше країн НАТО, повідомляє “Financial Times”.

Цю тему активно обговорюють країни блоку, що перебувають у прифронтовій зоні. Наприклад, Фінляндія вважає, що відправка військ НАТО в Україну покаже Росії, як далеко союзники можуть зайти у своїй підтримці ЗСУ.

“Зараз не час відправляти солдатів в Україну, і ми навіть не хочемо це обговорювати на цьому етапі. Але в довгостроковій перспективі ми, звичайно, не повинні нічого виключати. Навіщо нам, особливо не знаючи, куди заведе ця війна і що буде далі, розкривати всі свої карти?”, – заявила глава МЗС Фінляндії Еліна Валтонен.

Відправлення західних військ в Україну підтримала глава уряду Литви Інгрід Шимоніте. На її думку, це дасть змогу Росії задуматися про наслідки війни в Україні.

На думку глави МЗС Естонії Маргуса Цахкна, пропозиція Еммануеля Макрона розбурхала Європу і змусила “прокинутися” її лідерів. Донедавна в ЄС обмежували свою допомогу виділенням грошей і відправленням озброєння в Україну, а тепер багато хто почав серйозно розглядати перспективу відправлення військових.

 

Сообщение Кілька країн НАТО підтримують ідею Макрона про введення військ в Україну – FT появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19260
Опубліковано: 31.03.24