Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна очікує надходження великої кількості боєприпасів для ЗСУ
Україна очікує надходження великої кількості боєприпасів для ЗСУ
ЗСУ тривалий час страждали через брак снарядів на полі бою. Завдяки союзникам, ситуація почала змінюватися. Україна вже найближчим часом очікує надходження великої кількості боєприпасів, повідомляє “Forbes”.

В Україні вже почали до цього активно готуватися. У країні ремонтують гаубиці М777, що надійшли в країну в основному зі США. При цьому для ремонту гаубиць почали використовувати запчастини, виробництво яких налагодили на підприємствах країни.

“Зокрема, під час відновлення кожної одиниці цієї гаубиці використовується 40 відсотків деталей і запчастин, виготовлених для потреб Збройних Сил України на вітчизняних підприємствах”, – сказав головком ЗСУ Олександр Сирський.

Раніше іноземну техніку, яка отримала пошкодження в боях, відправляли на ремонт до країн ЄС. Через це було потрібно більше часу для її повернення на поле бою. Іноді транспортування техніки та її ремонт затягувалися на кілька місяців. Через це виникала нестача танків Leopard 2 та іншої техніки в бригадах ЗСУ.

“Ремонтуючи свої сотні M777 локально і додаючи запчастини місцевого виробництва, замість того, щоб відправляти гармати за кордон або чекати на постачання деталей іноземного виробництва – або, що ще гірше, розбирати кілька пошкоджених гаубиць, щоб відремонтувати іншу пошкоджену гаубицю, – українці зберігають більше гармат у бойовому стані”, – зазначили аналітики “Forbes”.

Союзники надали для ЗСУ 190 гаубиць M777. З них росіяни знищили 44 гаубиці та пошкодили 38. Це призвело до зменшення гаубиць на передовій. Наявні в розпорядженні ЗСУ гаубиці M777 будуть відремонтовані до моменту надходження в Україну 800 тис снарядів калібру 155 мм у рамках чеської ініціативи. Крім того, надійдуть боєприпаси, які були обіцяні ЄС ще минулого року. Європа не змогла вчасно надати ЗСУ 1 млн снарядів, проте підприємства ЄС продовжують їх випускати і готувати до відправки в Україну.

Сообщение Україна очікує надходження великої кількості боєприпасів для ЗСУ появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12132
Опубліковано: 31.03.24