Dark mode


A+ | Скинути | A-
Українців обурила новина про можливість блокування TikTok у країні
Українців обурила новина про можливість блокування TikTok у країні
В Україні можуть заблокувати TikTok. Зараз влада країни дивиться на те, яке рішення ухвалять у США, Нідерландах, Великобританії, Ірландії, Австралії та інших країнах, де теж розглядають це питання, повідомляє “РБК-Україна”.

За словами голови Комітету зі свободи слова ВР Ярослава Юрчишина, рішення про обмеження роботи соцмережі TikTok в Україні поки що не ухвалено. Воно залежатиме від того, чи підуть на такий крок союзники країни.

“Якщо такі санкції введено в країні-партнері, ми їх вводимо. Тут усе дуже непросто, але це може стати ще одним козирем у переговорах не тільки з TikTok, а й Telegram, якщо Штати підуть на такий гострий крок”, – пояснив Юрчишин.

Влада США зараз вирішує питання про необхідність обмежити роботу TikTok і Telegram у країні, посилаючись на те, що їм незрозумілий механізм збору і використання даних користувачів цих сервісів. У США високі стандарти свободи слова, проте влада країни має бути впевнена, що особисті дані користувачів сервісів під надійним захистом. У США не хочуть, щоб зловмисники їх могли використати проти людей чи держави.

Аналогічні процеси відбуваються в інших країнах – наприклад, в Іспанії та Норвегії. Рішення про обмеження роботи сервісів там поки що не ухвалили, проте суспільство вже почали поступово до цього готувати.

Ярослав Юрчишин наголосив, що Україна приєднається до того рішення, яке ухвалять її союзники. Якщо в ЄС і США заблокують ці сервіси, то в нашій країні станеться те ж саме.

Новина про це викликала обурення у користувачів TikTok в Україні. Багато хто має там акаунти для роботи, бізнесу або розваги. Блогери розкрутили свої сторінки, вклавши в це гроші, і тепер на цьому заробляють. Блокування сервісу обнулить усі старання українців – уся їхня праця і фінансові витрати, які вони вклали в розкрутку своїх сторінок, виявляться марними.

Аргумент з приводу збору особистих даних українців не здається користувачам TikTok переконливим. Так чи інакше в інтернеті збором особистих даних і показом реклами займаються всі сервіси. З незрозумілої причини раптовий інтерес влади торкнувся саме сервісу коротких відео TikTok. Українці підозрюють, що це пов’язано з обмеженням свободи слова і цензурою в ЗМІ країни. Відомо, що далеко не всі теми піднімаються сьогодні журналістами, оскільки багато хто побоюється можливих наслідків.

Багато хто вже звик до блокування в країні російських сайтів і соцмереж, і це не викликає ні в кого негативу, оскільки триває війна і це ресурси противника. TikTok не має до Росії жодного стосунку. Крім того, в Росії він давно заблокований через санкції. Якщо в TikTok немає російського контенту, то від чого і з якою метою хочуть захистити українців, заборонивши їм користуватися цим сервісом, який об’єднав блогерів усього світу?

Сообщение Українців обурила новина про можливість блокування TikTok у країні появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7949
Опубліковано: 01.04.24