Dark mode


A+ | Скинути | A-
До законопроєкту США про допомогу Україні буде внесено важливі зміни – The Hill
До законопроєкту США про допомогу Україні буде внесено важливі зміни – The Hill
Конгрес США почне розглядати законопроект про допомогу Україні після повернення з канікул, повідомляє “The Hill”.

За словами спікера Палати представників США Майкла Джонсона, до законопроєкту перед голосуванням буде внесено важливі зміни. Він не став заздалегідь розкривати, які нововведення заплановано внести до документу, однак пояснив, що це пов’язано з необхідністю досягти згоди між прихильниками і противниками допомоги Україні.

Майкл Джонсон дав зрозуміти, що не можна виключати, що США нададуть Україні гроші не безоплатно, а як кредит під відсотки. Ця ідея набуває дедалі більшої популярності в США – її підтримують політики і прості американці.

“Навіть Дональд Трамп, колишній президент США, говорив про кредитну концепцію, де ми не просто надаємо іноземну допомогу. Ми встановлюємо такі відносини, щоб вони могли повернути її нам, коли настане час”, – наголосив Джонсон.

Питання з виділенням Україні нового пакета допомоги політики США не можуть вирішити з кінця 2023 року. Аналітики вважають, що це пов’язано з тим, що за 2 роки війни ЗСУ не змогли домогтися успіхів на фронті, незважаючи на потужну допомогу Заходу. Дедалі менше українців стали вірити в перемогу у війні. Крім того, багато громадян України не бажають воювати, тому ухиляються від мобілізації і тікають з країни на Захід.

Внаслідок цього, політики США стали втрачати інтерес до продовження допомоги Україні. Якщо в її перемогу не вірять самі українці і тікають з країни, замість того, щоб битися на фронті або працювати на оборонних заводах, то чому американські платники податків повинні нести на собі тягар військових витрат, а США витрачати на допомогу країні великі гроші.

На думку експертів, політики США можуть погодитися виділити фінансову допомогу Україні тільки у вигляді кредиту. Цей варіант влаштує всіх: і тих, хто вважає, що слід продовжувати допомагати ЗСУ, і тих, хто виступає проти цього. Кредит – це не безоплатна допомога, а вигідна позика, тому гроші повернуться в країну і будуть витрачені на благо США.

Сообщение До законопроєкту США про допомогу Україні буде внесено важливі зміни – The Hill появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13089
Опубліковано: 01.04.24