Dark mode


A+ | Скинути | A-
TikTok можуть заборонити в Україні: що відомо
TikTok можуть заборонити в Україні: що відомо
В Україні можуть заборонити соцмережу TikTok, якщо аналогічно вчинять і наші партнери. Йдеться про США – місцева влада активно тисне на власників сервісу через потенційну загрозу.

В Україні можуть заборонити TikTok: подробиці

Про таку можливість заявив голова Комітету зі свободи слова Верховної Ради Ярослав Юрчишин. За словами чиновника, це може зіграти нам на користь у переговорах із власниками популярних сервісів – наприклад, із Telegram.

– Підставою для санкцій може стати введення аналогічних обмежень у країні-партнері. Тут усе дуже непросто, але це може стати ще одним козирем у переговорах не тільки з TikTok, а й Telegram, якщо Штати підуть на такий гострий крок, зазначив Юрчишин.

Нагадаємо, що у США почали розслідування щодо TikTok. У штатах побоюються, що один із найпопулярніших у світі сервісів збирає дані про користувачів і передає їх у Китай. Якщо порушення знайдуть, то торгова комісія США може подати позов проти TikTok.

Читайте також

Стежать за дітьми? У США почали розслідування щодо TikTok

З популярним месенджером Telegram в Україні ситуація набагато складніша. Наприклад, влада вже неодноразово говорила про можливе блокування сервісу. Наприклад, Буданов вважає Telegram загрозою, але він може бути і корисним.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14012
Опубліковано: 01.04.24